Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: House of Cards Seizoen 1 (Blu-Ray)

Review: House of Cards Seizoen 1 (Blu-Ray)

>Er is weer een heerlijke Netflix Original die op Blu-Ray verschijnt. Ditmaal heb ik het over House of Cards dat dankzij Sony nu in Full HD en de beste kwaliteit bekeken kan worden.

House of Cardsis gebaseerd op de gelijknamige dramaserie van de BBC, maar dan in een Amerikaans jasje. Het vertelt het verhaal van Francis Underwood (Kevin Spacey) en zijn carrière als Whip in het Witte Huis. Als ship kent hij alle geheimen van de leden van het congres en de president. Als een soort van spindoctor probeert hij alles de goede kant op te manipuleren. Toch blijkt al snel dat hij niet de enige politicus is die er op los manipuleert.

Dat politiek en journalistiek niet zonder elkaar kunnen ontdekken we al snel wanneer reporter Zoe Barnes (Kate Mara) in beeld komt. Deze onervaren reporter weet Frank het bed in te krijgen en vanaf dat moment bouwt zich langzaamaan een gespannen situatie op.

Ook in zijn privéleven lijkt het allemaal om manipulatie te gaan. Waar je zou verwachten dat hij zijn escapades met Zoe voor zijn vrouw Claire Underwood (Robin Wright) verborgen moet houden, blijken de twee een open relatie te hebben en alles voor de eigen carrières over te hebben. Natuurlijk goed voor een bron van spanning.

Het eerste seizoen van House of Cards telt 13 afleveringen van ongeveer een uur. Hoewel niet iedereen helemaal bekend zal zijn met hoe het politieke systeem in de VS werkt, hoeft dat geen bezwaar te zijn. De puzzelstukjes vallen doorgaans snel op hun plaats.

Het acteerwerk in House of Cards is ijzersterk en Kevin Spacey weet hierin buitengewoon te verbazen. Al is het maar om zijn enorme zelfverzekerdheid die hij het hele seizoen lang weet vast te houden. Zelfs als de dingen niet lopen zoals hij ze graag ziet.

House-of-Cards-Seizoen-1-Unboxed

Er is weer een heerlijke Netflix Original die op Blu-Ray verschijnt. Ditmaal heb ik het over House of Cards dat dankzij Sony nu in Full HD en de beste kwaliteit bekeken kan worden. House of Cardsis gebaseerd op de gelijknamige dramaserie van de BBC, maar dan in een Amerikaans jasje. Het vertelt het verhaal van Francis Underwood (Kevin Spacey) en zijn carrière als Whip in het Witte Huis. Als ship kent hij alle geheimen van de leden van het congres en de president. Als een soort van spindoctor probeert hij alles de goede kant op te manipuleren. Toch blijkt al…

Overzicht Reviews

Verhaallijn
Acteerwerk
Hoeveelheid afleveringen
Originaliteit

Opsomming: Manipulatie en corruptie in de top van het witte huis. House of Cards is een politiek steekspel om van te genieten. De verpakking van de Blu-Ray uitgave van Sony weet de sfeer al te tekenen voor je de eerste disc in je player steekt... duister...

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
93

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*