Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Het regent gehaktballen 2 (DVD)

Review: Het regent gehaktballen 2 (DVD)

>Na het succes van Het regent gehaktballen, kon een vervolg niet uitblijven. Ook in deze tweede animatiefilm duiken we weer in de kleurrijke wereld van voedsel.

De uitvinder Flint Lockwood denkt de wereld te hebben gered nu zijn machine niet langer in staat is om water in voedsel te veranderen. Toch blijken zijn acties uit de vorige film niet te hebben geholpen. De FLDSMDFR machine blijkt nog steeds te werken, maar produceert nu voedsel dat leeft, en dan heb ik het niet zomaar over levende taco’s. Nee, het zijn dan meteen tacodillen. Het nieuwe voedsel lijkt sterk op wilde dieren en dan… dan moet Flint toch weer aan het werk om de rotzooi op te ruimen.

In Het regent gehaktballen 2 is het Sony Pictures wederom gelukt een prachtige animatiefilm te maken waarin voedsel het belangrijkste ingrediënt is. Zoals we in de extra’s kunnen zien, zijn het de vormen van voedsel die een belangrijke rol hebben gespeeld in de totstandkoming van de nieuwe, maar gevaarlijke wereld waarin Flint zich moet begeven.

Ook nu weer, heeft Sony sterke karakters in de film weten te plaatsen. Flint is de typische goedzak terwijl Chester V., de baas van het bedrijf Live Corp, een duidelijke tegenhanger is. Zo’n baas die je al snel begint te irriteren.

Nu heb ik zelf het eerste deel van Het regent gehaktballen nooit gezien en lijk daarmee niet de ideale reviewer. Gelukkig nemen de makers van Het regent gehaktballen 2 aan het begin van de film de tijd om je even bij te praten over wat er allemaal in de eerste film is gebeurd. Hierdoor zijn verwijzingen in het verhaal goed te plaatsen en heb je niet echt het idee dat je iets vitaals hebt gemist.

Ik heb de film in eerste instantie in het Engels gekeken. Dat hoort voor mijn gevoel gewoon zo. De Engelse cast voor de stemmen is zeer goed gekozen en maakt het hele verhaal erg geloofwaardig. Toen ik naar de Nederlandse cast ging luisteren, was ik wat verbaasd over de keuzes die zijn gemaakt. Vooral de stem van Tim Murck past gewoon niet bij het karakter van Flint. Jammer.

Extra’s

Op de DVD die ik ontving staat met grote letters dat je voor leuke extra’s de Blu-Ray moet kopen. Dat moet je voor mijn gevoel sowieso doen om de scherpte van het animatiewerk te ervaren. Ik vind het altijd zonde als een film waarin beeld zo belangrijk is, als DVD door de brievenbus valt.

Het-Regent-Gehaktballen-2-Unboxed

Toch valt er op de DVD veel te beleven. Behalve de videoclip die bij de film hoort (lekker vrolijk trouwens), staat de DVD vol met interviews over de film. Het zal jonge kijkers vast niet heel erg boeien, maar voor oudere kijkers is er ruim voldoende materiaal aanwezig.

Na het succes van Het regent gehaktballen, kon een vervolg niet uitblijven. Ook in deze tweede animatiefilm duiken we weer in de kleurrijke wereld van voedsel. De uitvinder Flint Lockwood denkt de wereld te hebben gered nu zijn machine niet langer in staat is om water in voedsel te veranderen. Toch blijken zijn acties uit de vorige film niet te hebben geholpen. De FLDSMDFR machine blijkt nog steeds te werken, maar produceert nu voedsel dat leeft, en dan heb ik het niet zomaar over levende taco's. Nee, het zijn dan meteen tacodillen. Het nieuwe voedsel lijkt sterk op wilde dieren…

Overzicht Reviews

Grafisch
Humor
Verhaallijn
Engelse stemmencast
Nederlandse stemmencast

Opsomming: Eigenlijk is de Nederlandse stemmencast het enige waar ik bij Het regent gehaktballen 2 echt over kan klagen. Het verhaal is leuk en grafisch zit het goed in elkaar. Dat je beter naar de blu-ray kunt grijpen spreekt voor zich.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
84

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*