Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Gigaset SL930A (DECT Android)

Review: Gigaset SL930A (DECT Android)

>Gigaset lanceerde enkele weken geleden haar tweede Android telefoon voor thuis. De SL930A van Gigaset werkt op basis van DECT technologie en daar heeft Gigaset natuurlijk heel veel ervaring in. Maar komt hij ook een beetje mee als het om entertainment gaat?

Unboxing

Als het om de uitrusting gaat, zit je in ieder geval goed. Gigaset heeft zo ongeveer alle denkbare accessoires aan het pakket toegevoegd. Van ophangbeugel voor het basissation tot cradle voor de handset.

Gigaset SL930A Unboxing

Design

Gigaset is chroom en dat zien we terug in het design. Je blijft poetsen, maar de SL930A straalt één brok luxe en degelijkheid uit. Ook de cradle waas je hem in kan zetten is lekker stevig, maar opladen via Micro-USB kan natuurlijk ook gewoon.

Gigaset SL930A Accu

Specs

Qua specs is het allemaal magertjes. Een processor die niet boven de 996Mhz uit kan komen, 512MB aan RAM en 4GB aan opslagruimte. O nee, streep die 4GB maar weg. Effectief heb je maar 1,8GB tot je beschikking. Gelukkig kun je ook een micro-SD kaart plaatsen.

Films kijken

Om een beetje filmpjes te kunnen kijken op een toestel heb je een leuke resolutie nodig. Anders zijn de ondertitels niet te lezen. Een beelddiagonaal van 8,1CM is wel fijn, maar niet met een resolutie van 320×480.

Gigaset SL930A Aansluitingen

Games spelen

Ik heb voorzichtig 3D Mark op de SL930A losgelaten. Hij scoort 1410 punten. Met andere woorden, speel maar geen 3D spellen. Daar is hij zeker niet voor gemaakt. Spellen met veel donkere gebieden zijn ook niet mooi, want het display heeft veel last van ghosting.

2D spellen zijn minder problematisch. Lees ‘minder’ als in ‘minder’ en niet ‘zonder problemen’. In Angry Birds heeft het toestel al moeite om de tune goed af te spelen. Ook het touchscreen lijkt een lage sensorresolutie te hebben. Lastig als je precies wil mikken. Als je het idee hebt om zo je kinderen een Android te geven om wat spelletjes op te spelen, zullen ze al snel zeurend aan je broek hangen omdat de SL930A het gewoon niet trekt.

Gigaset SL930A Handset

Oja, het toestel heeft ook geen volumeknoppen. Je moet het volume dus maar gewoon accepteren zoals het is. Hierdoor is het ook niet mogelijk om screenshots te maken.

Gigaset lanceerde enkele weken geleden haar tweede Android telefoon voor thuis. De SL930A van Gigaset werkt op basis van DECT technologie en daar heeft Gigaset natuurlijk heel veel ervaring in. Maar komt hij ook een beetje mee als het om entertainment gaat? Unboxing Als het om de uitrusting gaat, zit je in ieder geval goed. Gigaset heeft zo ongeveer alle denkbare accessoires aan het pakket toegevoegd. Van ophangbeugel voor het basissation tot cradle voor de handset. Design Gigaset is chroom en dat zien we terug in het design. Je blijft poetsen, maar de SL930A straalt één brok luxe en degelijkheid…

Overzicht Reviews

Gebruikservaring
Display
Volume
Gaming
Robuustheid

Opsomming: Gigaset is de pioneer als het gaat om Android telefoons voor thuis, maar slaat de plank gewoon helemaal mis. De aanwezigheid van Android op de smartphone voelt meer als een marketingzet dan een serieus plan om de kwaliteit te leveren die ik van Gigaset's 'domme' telefoons gewend ben. Jammer.

Gebruikersbeoordeling: 3.65 ( 1 Stemmen)
40

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Één reactie

  1. Ik heb gezocht naar een dect telefoon waarmee ik gebruik kon maken van mijn Gmail-adressenlijst. Deze is de enige die voldeed.

    Bovendien heeft hij een uitstekend geluid.

    Je moet hem natuurlijk niet willen gebruiken als een spelletjescomputer. Daar is hij niet voor gemaakt.

    Ik ben er zeer tevreden mee.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*