Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Game of Thrones Seizoen 3 (Blu-Ray)

Review: Game of Thrones Seizoen 3 (Blu-Ray)

>Fantasy, maar dan zo rauw als het maar kan. Zo beschrijf ik HBO’s hitserie Game of Thrones het liefst en daar is dan ook geen woord aan gelogen. Geen zoetsappige elfjes en roze prinsesjes, maar keiharde drama zoals het in de middeleeuwen had kunnen zijn. De afgelopen dagen heb ik me opgesloten om het derde seizoen eens goed tot me te nemen.

Maar voor ik begin wil ik het toch eerst even over de verpakking hebben. Doorgaans plaatsen we daar wel een foto van, maar gaan we daar niet heel diep op in. Bij Game of Thrones is dat toch anders, want de verpakking zelf weet al indruk te wekken. De dikke kartonnen doos, de prachtige prints. Het voelt allemaal heel waardevol aan. Dit wil je als fan zeker wel in je kast hebben staan.

Game of Thrones Seizoen 3 Unboxed

Goed, terug naar waar het allemaal om gaat. Het derde seizoen. Ik wil alvast waarschuwen voor mogelijke spoilers, al zal ik proberen mijn enthousiasme zoveel mogelijk te temperen. Het seizoen trapt af met Joffrey Baratheon, die nog stevig zijn de troon zit van wijlen vader Robert Baratheon. In dit seizoen zien we hoe Robert’s broer blijft proberen om de troon terug te claimen, maar na de nederlaag in seizoen twee, blijft het hem niet mee zitten. We zien dan ook hoe zijn wanhoop hem verder in de armen van priesteres Melisandre (jawel, onze Carice van Houten) drijft.

Bij Robb Stark loopt het ook al niet lekker. Hoewel hij zichzelf toch echt als de koning van het noorden ziet, mist hij het politieke talent om zijn bondgenootschap in stand te houden. We zijn dan ook getuigen van hoe dit verder afbrokkelt. Iets dat die andere familie, de Lannisters, wel bevalt.

Aan de andere kant van het rijk blijft de hoogblonde moeder der draken Daenerys Targaryen werken aan haar staat vol bevrijde slaven. We zien hoe ze haar macht verder vergroot en daarmee een groeiende bedreiging begint te vormen.

Maar ook in de verre besneeuwde toppen van deze wereld rommelt het. Hier blijven de witte lopers en hun leger van ondode (inderdaad, een soort zombies) het rijk lastig vallen. Nachtwachten Jon Snow en Sam Tarly zoeken dan ook steun in het zuiden en hopen de vechtende partijen te verenigen in de hoop het kwaad van deze bedreiging aan te kunnen.

Extra’s

Een mooie box als deze kan natuurlijk niet zonder de extra’s. HBO verwent de fans die de Blu-Ray box in huis halen dan ook enorm. Zo zijn er weer de episode guides die enorm veel achtergrond informatie bieden bij de locaties en karakters die in de afleveringen voorkomen. Ook wordt de aflevering ‘The Rains of Castamere’ compleet uit elkaar geplukt. Machtig interessant. Ook de verschillende karakters hebben de ruimte gekregen om het verhaal van Westeros te vertellen vanuit hun perspectief. Wederom een waardevolle toevoeging aan de box. Voor iedereen die de weg compleet kwijt is, krijg je tenslotte nog toegang tot een compleet overzicht van de verhaallijnen tot nu toe in Roots of Westeros. Verder zijn er nog de nodige audiocommentaren en natuurlijk karakterprofielen.

Fantasy, maar dan zo rauw als het maar kan. Zo beschrijf ik HBO's hitserie Game of Thrones het liefst en daar is dan ook geen woord aan gelogen. Geen zoetsappige elfjes en roze prinsesjes, maar keiharde drama zoals het in de middeleeuwen had kunnen zijn. De afgelopen dagen heb ik me opgesloten om het derde seizoen eens goed tot me te nemen. Maar voor ik begin wil ik het toch eerst even over de verpakking hebben. Doorgaans plaatsen we daar wel een foto van, maar gaan we daar niet heel diep op in. Bij Game of Thrones is dat toch…

Overzicht Reviews

Beeldkwaliteit
Drama
Cast
Extra's
Verpakking

Opsomming: Voor de buitenstaanders klinkt het bovenstaande vast als een enorme soap, maar het is de rauwe weergave van de ellende die de families in Game of Thrones meemaken die de serie verslavend maakt. Vul dit aan met een flink aantal aangename actiescènes en we kunnen stellen dat seizoen 3 een waardige toevoeging is aan een nu al legendarische serie.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
98

Over Roelof van Doorn

Die man met de snor, dat is wat ik vaak hoor. Een groot fan van series en films, maar stiekem ook wel interesse voor games. Your man at the spot, that's me!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*