Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: The Fifth Estate (Blu-Ray)

Review: The Fifth Estate (Blu-Ray)

>Enkele jaren geleden maakte Wikileaks deel uit van het dagelijks nieuws. Niet lang daarna gevolgd door klokkenluider Snowden die alle pijnpuntjes van de NSA even wist aan te stippen. Hoewel het hele verhaal rondom Wikileaks nog steeds controversieel is, zet The Fifth Estate het verhaal zo neer dat je aan het einde nog steeds zelf de keuze mag maken. Was die Julian Assange nu een held of toch voorral iemand die over lijken ging.
Opvallend is ook dat The Fifth Estate niet alleen het verhaal over de opkomst van Julian Assange (gespeeld door Benedict Cumberbatch) verteld, maar ook dat van de relatief onbekende Daniel Berg (Daniel Brühl). Hij was één van de eersten om in het idee van Wikileaks te geloven en Julian Assange blindelings te geloven.

Waar ik bij de Fifth Estate bang was dat het vooral een soort docusoap zou worden ala the social network, is regisseur Bill Condon aardig creatief geweest. Zo zijn technische problemen creatief genoeg in beeld gebracht om ook de niet-nerd te boeien. Daarnaast zijn de grote onthullingen van Wikileaks op chronologische volgorde in de film meegenomen en dat kan ik ook enorm waarderen.

The-Fifth-Estate-Unboxed

Extra’s

De Blu-Ray bevat enkele extra’s die vooral een blik achter de schermen geven. Een aardige aanvulling, maar niets dat echt bijzonder is.

Enkele jaren geleden maakte Wikileaks deel uit van het dagelijks nieuws. Niet lang daarna gevolgd door klokkenluider Snowden die alle pijnpuntjes van de NSA even wist aan te stippen. Hoewel het hele verhaal rondom Wikileaks nog steeds controversieel is, zet The Fifth Estate het verhaal zo neer dat je aan het einde nog steeds zelf de keuze mag maken. Was die Julian Assange nu een held of toch voorral iemand die over lijken ging. Opvallend is ook dat The Fifth Estate niet alleen het verhaal over de opkomst van Julian Assange (gespeeld door Benedict Cumberbatch) verteld, maar ook dat van…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaallijn

Opsomming: The Fifth Estate brengt alle grote gebeurtenissen in het ontstaan van Wikileaks in beeld. Het laat de goede, maar ook de slechte kant van klokkenluidersites als deze in beeld komen. Het laat je aan het einde vooral zelf conclusies trekken.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*