Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Enemies Closer (Blu-Ray)

Review: Enemies Closer (Blu-Ray)

>Het komt niet vaak voor dat Jean-Claude van Damme de ultieme badguy probeert te spelen. Toch is dit de rol die onze zuiderbuur neerzet in Enemies Closer, en ook als badguy komt hij er niet slecht vanaf.

Voor het verhaal van Enemies Closer reizen we af naar Cypress Island, een natuurgebied dat in de meest westelijke punt van Skagit County/Washington ligt. We zien een vliegtuigje neerstorten en maken kennis met voormalig Navy Seal Henry (Tom Everett Scott) kennen. Henry is uit het leger gestapt en werkt nu als park ranger op het reservaat. Hij kent de enkele bewoners die het gebied rijk is, en probeert vooral toeristen te helpen.

Al snel leren we ook Jean-Claude kennen in de rol van Xander. Hij, en zijn handlangers, komen verkleed als Canadese Rockies bij een radarstation in het park aankloppen. Ze zijn op zoek naar een verdwenen vliegtuig vol drugs. Om deze drug te vinden, hopen ze medewerking van de radarpost te krijgen, maar al snel zien we hoe dit uitmondt in een bloedbad. Xander heeft zijn fighting skills duidelijk nog niet verleerd.

Dat Henry’s verleden niet helemaal zuiver is, ontdekken we wanneer Clay (Orlando Jones) in het spel komt. Hij heeft nog een rekening met Henry te verheffen, maar wanneer de twee betrokken worden in de missie van Xander om een lading drugs te vinden, verandert deze verhouding al snel.

Hoewel we Jean-Claude kennen van de typische vechtfilms waar hij de good guy is, is het heerlijk om hem eens te zien in een film dat iets meer verhaal en uitdaging biedt. Zeker gezien hij een gestoorde bad guy speelt. Als bad guy heeft hij namelijk het beste voor met het milieu. Dit blijkt wanneer hijvol trots een kopje biologische koffie drinkt terwijl hij bezig is met een gijzeling.

Het komt niet vaak voor dat Jean-Claude van Damme de ultieme badguy probeert te spelen. Toch is dit de rol die onze zuiderbuur neerzet in Enemies Closer, en ook als badguy komt hij er niet slecht vanaf. Voor het verhaal van Enemies Closer reizen we af naar Cypress Island, een natuurgebied dat in de meest westelijke punt van Skagit County/Washington ligt. We zien een vliegtuigje neerstorten en maken kennis met voormalig Navy Seal Henry (Tom Everett Scott) kennen. Henry is uit het leger gestapt en werkt nu als park ranger op het reservaat. Hij kent de enkele bewoners die het…

Overzicht Reviews

Verhaallijn
Actie
Originaliteit

Opsomming: Enemies Closer is geen keiharde actiefilm en met 82 minuten ook niet al te lang. De vlotte vertelling van het verhaal houdt je goed bij de film zonder dat deze al te zwaar wordt. De actiescènes zitten prima in elkaar, maar overheersen niet waardoor Enemies Closer een lekker breed publiek aanspreekt. Een leuke aanwinst voor jouw collectie dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*