Home / PC & Consoles / Nintendo Switch / Review: BigBen Tempered Glass (Nintendo Switch)

Review: BigBen Tempered Glass (Nintendo Switch)

>Misschien heb je het al gelezen, de dock die Nintendo bij de Switch meelevert kan krassen veroorzaken. Netjes op de bezel van het display zodat dit niet in het zicht valt, maar je bent natuurlijk zuinig op jouw console. Wij ook en ook wij zagen krasjes. We zijn dus naar de winkel gerend voor de BigBen Tempered Glass screenprotector voor de Nintendo Switch.

Unboxing

BigBen levert haar BigBen Tempered Glass meer dan compleet af. Alles om jouw display te reinigen en het glazen plaatje op het scherm te plakken lijkt aanwezig te zijn in de kit. Netjes.

Voorbereiding

De voorbereiding is eigenlijk de belangrijkste stap om dit soort glazen plaatjes op gadgets aan te brengen. Begin met het zoeken van een stofvrije plek. Moet je een tafel eerst stofvrij maken, wacht dan even een half uurtje voor je eraan gaat zitten. Dan kan al het rondvliegende stof even rustig omlaag dwarrelen.

Plakken

Voor je gaat plakken, moet het display van de Nintendo Switch brandschoon zijn. Begin met het meegeleverde brillendoekje en poets alles dat je ziet van het scherm. Hierna gebruik je de natte cleaning wipe om vet van het scherm te verwijderen en de dry cleaning wipe om resten van het schoonmaakmiddel weer van het scherm te halen.

Dit laatste doekje laat wellicht weer stof achter. Op het stickervel zit een grote sticker om dit stof mee van het display van de BigBen Tempered Glass screenprotector af te halen. Daarnaast zitten er een paar guidance stickers op die je mogelijk op het glasplaatje wil plakken om zo wat meer grip te krijgen.

Nu is het tijd de onderste laag van het glasplaatje te halen en het plaatje op het display van de Nintendo Switch te plakken. Let op, dit is het belangrijkste moment. Alles dat tussen het display en de BigBen Tempered Glass screenprotector komt blijf je zien. Doe dus voorzichtig en rustig. En weet zeker dat je stofvrij werkt.

Qua positionering is de BigBen Tempered Glass net iets kleiner dan het display van de Nintendo Switch. Het scheelt maar iets, maar probeer hem toch gewoon netjes uit te lijnen. Ik deed dit op de onderkant van de console.

Mohs schaal van hardheid

Het staat een beetje klein op de verpakking, maar de BigBen Tempered Glass screenprotector heeft een hardheid van 9H. Dit is op een schaal van tien die ook wel de schaal van Mohs wordt genoemd. Nu is daar iets vreemds mee aan de hand.

Er zijn veel screenprotectors op de markt die van gehard glas zeggen te zijn, maar vaak van plastics zijn gemaakt. Die zijn wel heel hard, maar niet zo hard. Sterker nog, Mohs’ schaal is op basis van gehard glas en niet op basis van plastic. Plastics zouden dus eigenlijk niet op dezelfde schaal vergeleken moeten worden. Dit is relatief eenvoudig te testen. Zet simpelweg een mes met een scherpe punt erop en beweeg deze zijwaarts (tegen de snijrichting in). In dit geval beweegt het mes moeiteloos. Dus het klopt. Het is gehard glas en er blijven geen krassen achter. Netjes.

Overigens spreekt de verpakking van de BigBen Tempered Glass screenprotector van een graad 9H stijfheid, maar 9H heeft weinig tot niets met stijfheid te maken.

Gebruik

In de praktijk zie je de BigBen Tempered Glass screenprotector echt wel op de Switch liggen. Niet vreemd, want hij is nogal dik. Toch kan het geheel zonder problemen in de dock en de screenprotector vangt daar eventuele krasjes op. Netjes.

Het glasplaatje is ook voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken tegengaat. Handig op een touchscreen. Deze coating lijkt vergelijkbaar met de coating die oorspronkelijk al op het display van de Nintendo Switch is aangebracht en doet haar werk goed. Daarnaast laat het glas de touchfunctie van het display ook netjes in takt. Tijdens het gamen merk ik weinig tot niets van het glas.

Beschikbaarheid

De BigBen Tempered Glass voor Nintendo Switch is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Misschien heb je het al gelezen, de dock die Nintendo bij de Switch meelevert kan krassen veroorzaken. Netjes op de bezel van het display zodat dit niet in het zicht valt, maar je bent natuurlijk zuinig op jouw console. Wij ook en ook wij zagen krasjes. We zijn dus naar de winkel gerend voor de BigBen Tempered Glass screenprotector voor de Nintendo Switch. Unboxing BigBen levert haar BigBen Tempered Glass meer dan compleet af. Alles om jouw display te reinigen en het glazen plaatje op het scherm te plakken lijkt aanwezig te zijn in de kit. Netjes. https://www.youtube.com/watch?v=lkPb1Z8NrmA Voorbereiding De…

Overzicht Reviews

Schoonmaakmiddelen
Uitleg
Kwaliteit

Opsomming: Je ziet dan wel dat het glasplaatje van BigBen op het display van de Nintendo Switch ligt, in de dagelijkse praktijk merk je er eigenlijk heel weinig van. En dat is hoe het hoort. De BigBen Tempered Glass beperkt je totaal niet in het gebruik van de Nintendo Switch en levert toch een goede bescherming. Must-have accessoire dus.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
100

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*