Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Baywatch (Blu-Ray)

Review: Baywatch (Blu-Ray)

>Ze zijn terug, de helden van Baywatch. Nee, niet de lifeguards zoals we die van vroeger kenden, maar een nieuwe crew met de namen van vroeger. Wat op zichzelf al goed is voor de nodige grappen met cameo’s tijdens de film. Nee, dit is zeker niet de Baywatch zoals je die denkt te herinneren. Dit is Police Academy in een strandwachtensausje.

Waarom de referentie naar Police Academy? Het nieuwe Baywatch heeft niets van de spanning van de originele serie. Het probeert wel een verhaal te vertellen, maar heeft dit niet nodig. Het gaat om de humor en de chemie tussen de acteurs. En die is er.

Niet alleen het doel om je te laten lachen is anders dan het origineel. De iconische badpakken zijn ook geschrapt. Kreeg Summer in de originele serie nog bijna haar ontslag omdat ze in een bikini op het werk verscheen, lijken badpakken nu alleen nog maar toegestaan wanneer deze voldoende decolleté aan de kijker bieden :-). En ook aan de vrouwen is gedacht door wat mannenlichamen in beeld te brengen. En zelfs een penis… best gek eigenlijk dat er geen naakte vrouwen in te zien zijn…

Maar terug naar de film. Vanaf het begin schreeuwt deze al uit dat het om de onzin gaat. Een hele cheesy intro met vrolijke dolfijnensprongen wordt afgewisseld met hele slechte special effects. Maar daar kijken we niet naar. We kijken nog steeds naar de bikini’s. Naar de staalblauwe ogen van Summer (Alexandra Daddario) en de heerlijke glimlach van CJ Parker (Kelly Rohrback). Dat je de beste grappen al hebt gezien na het kijken van de trailer maakt eigenlijk ook niets uit. De film is meer een beleving die je gezien moet hebben. Zeker wanneer je de originele serie kent.

Wat ook enorm leuk is, zijn de cameo’s. Zo speelt niet alleen Dwayne Johnson de rol van Mitch Buchannon, maar ook David Hasselhoff himself. Zelfs Pamela Anderson keert terug. Niet als CJ Parker, maar als Casey Jean Parker. Cheesy naam? Past helemaal in de nieuwe Baywatch beleving.

Extra’s

De Blu-Ray van Baywatch zit lekker in elkaar. Natuurlijk kijk je niet de bioscoopversie, maar lekker de extended cut. Oké, als je in tijdgebrek zit zou je ook voor de bioscoopversie kunnen gaan. Bij het bonusmateriaal is, net als in de film, veel aandacht voor de lifeguards en hun kleding. Daarnaast gaat de Blu-Ray dieper in op de transformatie van de serie naar een film. Een interessant concept gezien we tegenwoordig heel veel films in series omgezet zien worden.

Ze zijn terug, de helden van Baywatch. Nee, niet de lifeguards zoals we die van vroeger kenden, maar een nieuwe crew met de namen van vroeger. Wat op zichzelf al goed is voor de nodige grappen met cameo’s tijdens de film. Nee, dit is zeker niet de Baywatch zoals je die denkt te herinneren. Dit is Police Academy in een strandwachtensausje. Waarom de referentie naar Police Academy? Het nieuwe Baywatch heeft niets van de spanning van de originele serie. Het probeert wel een verhaal te vertellen, maar heeft dit niet nodig. Het gaat om de humor en de chemie tussen…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Humor

Opsomming: Geen diepgaand verhaal, slechte special effects en geen overdaad aan goede grappen. Het is de chemie tussen de leden van de cast die de film Baywatch bij elkaar houdt en die stiekem toch wel doet verlangen naar een vervolg. Baywatch is zeker geen topper, maar wel heel leuk.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
73

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*