Home / Hardware Reviews / Mediaplayer Reviews / Review: Asustor AS-204TE Mediaplayer

Review: Asustor AS-204TE Mediaplayer

>Zelf noemen ze het een NAS, maar ik kwalificeer de nieuwe AS-204TE liever als een mediaplayer met een enorme berg aan opslagruimte en extra mogelijkheden en dat maakt de AS-204TE meteen ook heel interessant voor in de woonkamer.

Natuurlijk blijft de 4-bay NAS van Asustor een enorme bak voor naast de TV, maar qua voerlast hoef je jezelf geen zorgen te maken. Asustor staat het namelijk toe om de LED verlichting van de AS-204TE te dimmen of zelfs helemaal uit te zetten.

Asustor_AS-204TE Mediamodus Apps

Ook qua koeling krijg je van Asustor de vrijheid. Je kunt de koeling zoveel mogelijk uitzetten zodat deze niet teveel stoort. Wanneer je geen zware taken uitvoert hoeft dat geen groot probleem te zijn. Bij gebruik van media is een beetje koeling wel handig. Je moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat je harddrives zonder koeling minder lang mee zullen gaan. Comfort vs. de portemonnee zeg maar 😉

Asustor_AS-204TE Afstandsbediening

Overigens is dit meteen één van de weinige mediaplayers waar je echt voorzichtig mee moet zijn als het om crashende drives gaat. Je kunt de drives namelijk in een RAID configuratie zetten. Twee 3TB drives kunnen dan een kopie van elkaar draaien. Je hebt dan nog steeds effectief maar 3TB aan opslagruimte, maar je bent je digitale goodies tenminste niet kwijt wanneer een drive de geest geeft. Wil je meer ruimte? Je hebt dus ruimte voor 4 drives in totaal ;-). Nog meer ruimte? Oké, er zijn ook nog twee USB 2.0 en twee USB 3.0 aansluitingen beschikbaar. Komen die externe drives ook nog eens van pas.

Asustor_AS-204TE Achterkant

Qua specs is de AS-204TE de minst goede NAS uit het aanbod van Asustor al werkt hij met zijn 1.2GHz dual-core CPU en 1GB aan RAM nog best vlot. Je merkt het vooral als je filma gaan transcoden voor weergave op andere computers. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Plex. DVD kwaliteit lukt nog wel, maar een 720p film transcoden kun je vergeten.

7-12-2013_00

En hier komt de mediaplayer in de AS-204TE naar voren. Je sluit de AS-204TE namelijk via HDMI aan op je TV en na de installatie van Asustor Portal en de XBMC app heb je een perfecte mediaplayer om mee te stoeien. Bediening van de mediaplayer kan op verschillende manieren. Je kunt de speciale app op je iOS of Android zetten, maar Asustor verkoopt ook reguliere afstandsbedieningen. Handig om de boel te bedienen zonder dat je moet kijken waar je jouw vingers plaatst.

Asustor_AS-204TE XBMC

Naast gebruik op TV heeft Asustor nog een enorme berg met andere apps beschikbaar. Zo kun je de mediaplayer onder anderen configureren om beelden van jouw netwerkcamera’s op te slaan en zelfs alarm te slaan op basis van deze beelden. Je eigen webserver? kan! Je eigen printserver? Kan! Compleet netwerkbeheer? Kan! Je eigen cloud?…. je snapt het al. Mogelijkheden te over. Wil je meer weten over de totale NAS ervaring? Check dan de review op GadgetGear.

Zelf noemen ze het een NAS, maar ik kwalificeer de nieuwe AS-204TE liever als een mediaplayer met een enorme berg aan opslagruimte en extra mogelijkheden en dat maakt de AS-204TE meteen ook heel interessant voor in de woonkamer. Natuurlijk blijft de 4-bay NAS van Asustor een enorme bak voor naast de TV, maar qua voerlast hoef je jezelf geen zorgen te maken. Asustor staat het namelijk toe om de LED verlichting van de AS-204TE te dimmen of zelfs helemaal uit te zetten. Ook qua koeling krijg je van Asustor de vrijheid. Je kunt de koeling zoveel mogelijk uitzetten zodat deze…

Overzicht Reviews

Behuizing
Afstandebediening
Snelheid
App aanbod

Opsomming: De AS-204TE van Asustor is misschien dan wel de goedkoopste NAS uit het assortiment, maar Asustor blijft staan voor kwaliteit en comfort. Ondanks dat ze pas kort bezig zijn, doen ze het goed. De AS-204TE is voor een klein budget een prima NAS, of een perfecte mediaplayer voor iedereen met een ruim budget. Het is maar net hoe je er naar kijkt.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
88

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*