Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Alcatel Onetouch Pop C9 (Phablet)

Review: Alcatel Onetouch Pop C9 (Phablet)

>Met de Pop C9 introduceerde Alcatel Onetouch onlangs deze phablet als opvolger van de Pop C7. Qua chipset zijn er geen enorme veranderingen. Er zit nog steeds een 1.3GHz quad-core processor en in voor grpahics krijgen we nog steeds de Mali-400 GPU. Wel krijgen we nu 1GB RAM en een groter display met een iets hogere resolutie.

Uitrusting

Qua uitrusting heeft Alcatel Onetouch weinig tot geen verrassingen voor dit dual-sim toestel. Een USB kabel, USB lader, een handleiding en een simpel headsetje.

Design

Qua design lijkt de Pop C9 een uitvergroting van de Pop C7 te zijn geworden. Voor de achterkant heeft Alcatel Onetouch wederom voor een stroeve afwerking gekozen waardoor het toestel lekker in de hand ligt. De bezel rond het display lijkt iets dikker te zijn geworden, maar dat is niet vervelend. De knoppen zitten weer netjes onder het display.

Specs

Ik vertelde al dat Alcatel Onetouch de Pop C9 voorzien heeft van een nette quad-core 1.3GHz processor met 1GB RAM en een Mali-400 GPU. Het toestel beschikt met 2GB aan vrijwel geen interne opslag. Het bijkopen van een micro-SD kaart op dag 1 is dus een verplichting.

Display

Het display van de Pop C9 meet 5.5 inch en heeft een qHD resolutie (540×960) meegekregen. Met zo’n 240 DPI geen topresolutie, maar ook niet vervelend om naar te kijken. Hoewel de kijkhoek nog steeds wat beperkt is, is deze niet zo storend als op de Pop C7.

Muziek luisteren

Het grote formaat van de Pop C9 laat een wat grotere speaker toe. Het geluid blijft van smartphone kwaliteit, maar behoort tot één van de betere. Wel lijkt het erop dat Alcatel wat meer bass eruit probeert te krijgen dan echt mogelijk is. Tracks met een hele diepe bass klinken hierdoor soms iets vervormd.

De headset die je in de doos van de Pop C9 vindt, is van plastic en dat hoor je ook terug. Het is aan te raden om zelf iets goeds in huis te halen.

Films kijken

Hoe groter het display, hoe lekkerder het kijken naar films is. Het is jammer dat je geen gebruik kunt maken van een echte Full HD resolutie, maar verder is het prima kijken.

Gaming

Voor gaming is het formaat van de Pop C9 top. Het toestel ligt echt heerlijk in de hand. De rubber-feel achterkant werkt ook in je voordeel, zeker tijdens zweterige zomerdagen.

Benchmarks

Onder 3D Mark weet de Mali-400 geen enkele test met maximale scores te behalen. Dat zijn we wel gewend van deze GPU. Dit maakt het toestel prima voor Angry Birds of Candy Crush, maar probeer geen Need for Speed of FIFA te spelen. Dat gaat niet mooi worden. AnTuTu zet een vergelijkbaar beeld neer.

Camera’s

Aan de voorkant zit een 2 megapixel camera voor selfies en videochats. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera. Ik heb wat voorbeeldfoto’s geplaatst.

Met de Pop C9 introduceerde Alcatel Onetouch onlangs deze phablet als opvolger van de Pop C7. Qua chipset zijn er geen enorme veranderingen. Er zit nog steeds een 1.3GHz quad-core processor en in voor grpahics krijgen we nog steeds de Mali-400 GPU. Wel krijgen we nu 1GB RAM en een groter display met een iets hogere resolutie. Uitrusting Qua uitrusting heeft Alcatel Onetouch weinig tot geen verrassingen voor dit dual-sim toestel. Een USB kabel, USB lader, een handleiding en een simpel headsetje. Design Qua design lijkt de Pop C9 een uitvergroting van de Pop C7 te zijn geworden. Voor de…

Overzicht Reviews

Camera
Benchmarks
Design

Opsomming: De Pop C9 is meer dan een vergroting van de C7. De chipset is iets sneller door de toevoeging van wat extra werkgeheugen. Met name het wisselen tussen apps gaat een stuk gemakkelijker. Ook de kijkhoek van het display is iets verbeterd. Met een adviesprijs van €169 is dit een prima instap phablet geworden.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*