Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Alcatel Onetouch Idol Alpha (6032X)

Review: Alcatel Onetouch Idol Alpha (6032X)

>Hij heeft wat vrouwelijke vormen, maar is verder bloedmooi. Ik heb het over de Idol Alpha, het nieuwste toptoestel van Alcatel Onetouch. Het is ook één van de weinige modellen met een HD display en dat maakt het interessant om te kijken wat de entertainmentwaarde van dit toestel is.

Unboxing

In de verpakking vinden we alle standaard accessoires. Toch vallen er twee dingen op. Zo zit er een speciale plug in omdat Alcatel audio via de USB plug naar buiten gooit (scheelt weer een gat). Daarnaast is de bijgeleverde headset qua geluid best netjes te noemen.

Design

Qua design lijkt Alcatel Onetouch een mix te hebben gemaakt tussen de vroege Sony Xperia smartphones en de late iPhones. Zo vinden we een prachtige aluminium rand om het toestel en verlichte, transparante partijen aan de boven en onderkant. Zonder twijfel is dit één van de mooiste Androids die op dit moment in de schappen liggen.

Chipset

Met een quad-core 1.21GHz processor zien we toch echt dat we het hier hebben over een toestel in de prijsklasse van rond de €300. Je krijgt 1GB aan RAM en 16GB aan opslagruimte. Een micro-SD kaart kan er helaas niet in. De designers hebben ook daar op gaten bespaard ;-).

Films kijken

Films kijken op de Alcatel Onetouch Idol Alpha is erg prettig. Met de resolutie van 1280×720 heb je een 720p HD display voor je neus met een oppervlak van 4,7 inch. De zwarting van het display is mooi, maar wordt gedaan doormiddel van polarisatie. Met een polariserende zonnebril op, kun je niet horizontaal op het display kijken.

Gaming

Voor gaming ligt het toestel aardig in de hand, maar is wel wat glad. Het gevoel is te vergelijken met dat van de iPhone. Met zweterige handjes heb je dan ook net iets minder grip van je zou willen. Van de andere kant ligt de Idol Alpha wel wat dieper in de hand doordat de ruimte boven, en onder het display wat groter is.

Benchmarks

Wanneer we de 3D graphics gaan testen, zien we weer dat we in het €300 segment zitten. De PowerVR SGX544 trekt het allemaal net. De Idol Alpha is dan ook vooral geschikt voor 2D- of hele simpele 3D games. Hardcore gaming zit er dan ook niet in.

 

Geluid

Qua geluid vertelde ik al dat je een speciaal stekkertje bij de Idol Alpha krijgt. Wees er zuinig op, want de Action om de hoek zal deze niet in het standaard assortiment hebben ;-). De bijgeleverde hoofdtelefoon betreft een prima model op starterskwaliteit. Beter dan wat ik van Alcatel Onetouch gewend ben.

De speaker van de Idol Alpha zelf is prima voor een smartphone speaker. Valt weinig over te zeggen. Het FM ontvangst is prima en bluetooth 4.0 A2DP geeft een aardig bereik.

Camera

Aan de voorkant zit een 1,3 megapixel camera voor selfies. Dat stelt weinig voor, maar het is de camera aan de achterkant waar ik helemaal blij van word. Deze 13 megapixel camera kan enorm goed met tegenlicht overweg en maakt betrekkelijk weinig fouten. Dit is één van de betere in dit prijssegment.

Hij heeft wat vrouwelijke vormen, maar is verder bloedmooi. Ik heb het over de Idol Alpha, het nieuwste toptoestel van Alcatel Onetouch. Het is ook één van de weinige modellen met een HD display en dat maakt het interessant om te kijken wat de entertainmentwaarde van dit toestel is. Unboxing In de verpakking vinden we alle standaard accessoires. Toch vallen er twee dingen op. Zo zit er een speciale plug in omdat Alcatel audio via de USB plug naar buiten gooit (scheelt weer een gat). Daarnaast is de bijgeleverde headset qua geluid best netjes te noemen. Design Qua design lijkt…

Overzicht Reviews

Design
Display
Snelheid
Accessoires

Opsomming: Is design belangrijk voor je, dan is de Idol Alpha van Alcatel Onetouch één van de mooiste Android smartphones van dit moment. Er zijn slechts twee nadelen te noemen aan dit toestel. 3D gaming prestaties zijn zwak en je moet het doen met de 16GB aan intern geheugen. Dan heb je wel een HD display, maar echt veel opslagruimte voor HD content ontbreekt. Maar dat mag voor deze prijs.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*