Home / Hardware Reviews / Smartphone Reviews / Review: Acer Liquid E3 (E380)

Review: Acer Liquid E3 (E380)

>De afgelopen week heb ik me mogen vermaken met de Liquid E3 van Acer. Een smartphone van nog geen €200, maar wel met een mooie specsheet en DTS geluid. Zou deze smartphone voldoende in huis hebben om de €200 te verantwoorden?

Unboxing

In de doos weinig verrassingen. De oordopjes had Acer duidelijk achterwegen mogen laten, maar verder lijkt alles dik op orde.

 

Design

Voor een budget smartphone is de Liquid E3 gewoon een erg mooi telefoontje. Natuurlijk is er veel met plastic gewerkt, maar het design is ook erg verfijnd. Niets te klagen dus.

Chipset

Acer heeft de chipset van de Liquid E3 bij MediaTek ingekocht. Het betreft een chipset met een 1.2GHz quad-core processor en 1GB aan RAM. Voor een smartphone in deze prijsklasse allemaal erg netjes.

Verder vinden we op het toestel slechts 4GB aan interne opslagruimte, maar je kunt er gewoon een micro-SD kaartje naast prikken. Het toestel bevat verder GPS, Bluetooth, WiFi b/g/n. Weinig verrassingen dus.

Android

Acer installeert Android 4.2.2 op de Liquid E3. over updates naar 4.4 is nog niets bekend, maar in theorie kan dit toestel dat prima aan. Acer knalt ook haar Liquid UI over Android heen, maar dat heeft weinig impact op de algemene Android beleving. Alleen het startscherm en enkele settings zijn echt aangepast. Weinig te klagen dus.

Films kijken

Bij daglicht functioneert het display van de Liquid Acer E3 prima, maar in het donker is dat anders. Je merkt dat er wat minder contrast in zit, wat normaal is bij toestellen in deze prijsklasse. Toch is het display ook niet echt slecht te noemen. Met een resolutie van 1280×720 op 4,7 inch is het gewoon netjes.

Wat wel een enorme pre is, zijn de stereo speakers om het display. Dit werkt prima tijdens het kijken van films en zorgt voor voldoende volume.

Gaming

Bij gaming is de E3 echt weer een budget toestel. De PowerVR SGX544 trekt het gewoon niet om zware games te draaien. Angry Birds, Clash of Clans, allemaal prima. Hi-res racen op minimaal 60 frames per seconde? No way! Doorsparen dus als dat echt belangrijk is.

Benchmarks

Mijn beeld over de prestaties tijdens het gamen, worden nog eens bevestigd in de benchmarks. Onder 3D mark zijn de resultaten niet echt spannend te noemen.

Camera

Aan de voorkant heeft Acer de 2 megapixel camera van een LED flash voorzien. Redelijk uniek en leuk als je veel selfies schiet. Kwaliteit vinden we nog steeds aan de achterkant met een 13 megapixel beeldsensor voor het zware werk en een app met vele effecten om mee te spelen. Een paar voorbeelden:

De afgelopen week heb ik me mogen vermaken met de Liquid E3 van Acer. Een smartphone van nog geen €200, maar wel met een mooie specsheet en DTS geluid. Zou deze smartphone voldoende in huis hebben om de €200 te verantwoorden? Unboxing In de doos weinig verrassingen. De oordopjes had Acer duidelijk achterwegen mogen laten, maar verder lijkt alles dik op orde.   Design Voor een budget smartphone is de Liquid E3 gewoon een erg mooi telefoontje. Natuurlijk is er veel met plastic gewerkt, maar het design is ook erg verfijnd. Niets te klagen dus. Chipset…

Overzicht Reviews

Rekenkracht
GPU
Geluid
Display

Opsomming: De Acer Liquid E3 (E38) is heel veel Android voor heel weinig. Het toestel ziet er netjes uit en het display is prima mee te werken. De speakers zijn goed, alleen wanneer games belangrijk zijn, blijven de prestaties wat achter. Uiteraard zijn de scores op basis van de verkoopprijs van het toestel.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
78

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*