Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Absolutely Fabulous The Movie (Blu-Ray)

Review: Absolutely Fabulous The Movie (Blu-Ray)

>Ze waren iconisch in mijn tijd, de dames Edina en Patsy. Een beroemd PR duo in Londen met totaal verkeerde prioriteiten, een compleet verwarde blik op de wereld en één credo, PR it!

Absolutely Fabulous, of Ab Fab zoals de serie veelvuldig werd genoemd, volgt op de serie die in 1992 van start ging. Een serie die verschillende, meerjarige onderbrekingen heeft gekend. De laatste afleveringen daarvan waren in 2012 op TV te zien. In 2016 verscheen eindelijk die film en die lijkt een beetje een punt achter het verhaal te zetten.

Sterk aan de overgang van serie naar film is dat de cast nog steeds gelijk is gebleven. Jennifer Saunders vertolkt nog steeds de rol van Edina Monsoon, Joanna Lumley speelt weer Patsy Stone, Julia Sawalha speelt weer dochterlief Saffron Monsoon, June Whitfield is weer de moeder/oma en Jane Horrocks speelt dit keer Bubble. Opvallend detail is dat Jane Horrocks altijd vier rollen in de serie heeft vertolkt.

Qua uiterlijk is de cast niet heel sterk veranderd. Het is eigenlijk vooral dochterlief die ouder en volwassen is geworden. Ik heb de laatste jaren van de serie gemist en voor mij was ze zo goed als onherkenbaar. Ook leuk zijn de gastrollen in de film. Zo zien we onder anderen cameo’s van Kate Moss, Jean Paul Gaultier en Emma Bunton.

Maar goed, het verhaal. Op een morgen worden Edina en Patsy wakker. Komen in hun luxe keuken en ontdekken dat de champagnekoelkast leeg begint te raken. Saffron laat de dames weten dat er gewoon geen geld meer is voor de luxe levensstijl. Het PR imperium van de dames kent geen grote klanten meer en ligt zo goed als in puin. Tijd dus om aan het werk te gaan. De dames willen Kate Moss strikken en hopen via haar meer bekendheden aan de klantenkring toe te mogen voegen.

Wat begint als een actie om Kate Moss in te palmen loopt al snel uit op een aanslag op haar leven. De dames worden het middelpunt van een PR schandaal en slaan op de vlucht wat meer ruimte geef voor compleet stupide acties en vooral veel Britse humor.

Extra’s

Van trailers tot foto’s en achter de scenes materiaal. Niets dat echt heel bijzonder is, maar alles staat erop. Het is daarmee voor de fans een hele mooie collectie extra’s, maar voor de reguliere kijker misschien net even wat minder spannend. Jammer, want met deze karakters valt wel creatief te doen qua extra’s. Goed maar niet uitmuntend dus ;-).

Beschikbaarheid

Absolutely Fabulous is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Ze waren iconisch in mijn tijd, de dames Edina en Patsy. Een beroemd PR duo in Londen met totaal verkeerde prioriteiten, een compleet verwarde blik op de wereld en één credo, PR it! Absolutely Fabulous, of Ab Fab zoals de serie veelvuldig werd genoemd, volgt op de serie die in 1992 van start ging. Een serie die verschillende, meerjarige onderbrekingen heeft gekend. De laatste afleveringen daarvan waren in 2012 op TV te zien. In 2016 verscheen eindelijk die film en die lijkt een beetje een punt achter het verhaal te zetten. Sterk aan de overgang van serie naar film is…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Humor

Opsomming: Absolutely Fabulous The Movie is precies wat je van de film mag verwachten. Simpele humor, een berg onbegrip en enorm veel stupide acties van de iconische dames. Ja, ook als vent zit ik gewoon op de bank te gniffelen. Of de film ook echt een einde maakt aan de avonturen van de dames... geen idee. Maar als het zo is, is het ook goed zo.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*