Home / Hardware / PS3 blu-ray lens kapot? Repareer het zelf!

PS3 blu-ray lens kapot? Repareer het zelf!

>PS3, hoe lang wij hem al hebben? Toch al wel wat jaartjes, en ineens begaf de lens het afgelopen week. Hier lees je wat je kunt doen om het zelf te fixen.

Tijdens het reviewen van DLC van Shadow of Mordor was het ineens afgelopen. Hij las geen Blu-rays meer, wel gewone DVD’s. Dit vond ik wel erg interessant omdat de levensduur van de console toch wel meer en meer op begint te spelen, en steeds meer mensen met een kapotte console te maken krijgen. Daarom reden voor ons om het internet op te gaan om informatie te zoeken om te kijken of we het zelf op konden lossen. En natuurlijk om jou wat handvatten te geven waar te kopen en hoe het zelf te doen!

Wat opvalt is dat er verschillende sites deze lenzen aanbieden, maar toch was er 1 site die mij wat betrouwbaarder leek dan de rest. Dit betrof ConsolePro.nlNaast diverse telefoons, handhelds, bieden ze ook onderdelen aan voor de PS3 dus. Er zijn vele PS3’s gemaakt in de loop der tijd, velen dus met verschillende soorten lenzen. Hier is keurig terug te vinden welk type PS3 welke lens nodig heeft. Naast dat ook het keurmerk van webshops en feedback laat zien ziet de site er zelf ook prima uit.

Voor alle zekerheid heb ik even gemaild of het echt de goede was en binnen enkele uren al reactie. Besteld op goed geluk en binnen enkele dagen had ik de lens  keurig binnen in een stevig doosje. Voor zover ik contact heb gehad een prima site dus waar je snel en ook nog eens 1 van de goedkoopste met duidelijke info je onderdelen kunt halen. Een aanrader dus, ikzelf zal deze goed onthouden als ik weer wat nodig heb!

Als je wilt weten hoe je nu je stap voor stap je PS3 uit elkaar haalt dan moet je goed kijken welke versie PS3 je hebt. Vele versies lijken sterk op elkaar maar er zijn wel wat verschillen in de video’s. Hier een goed filmpje dat ik gevonden heb in mijn speurtocht naar goede voorbeelden voor mijn  type CECH 204B.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*