Home / Handheld & Mobile / Android / Nieuws: Nintendo’s eerst app Miitomo verschijnt maart 2016

Nieuws: Nintendo’s eerst app Miitomo verschijnt maart 2016

Nintendo maakte vandaag bekend dat hun eerste app ‘Miitomo’ exclusief voor smartphones en tablets in maart dit jaar verschijnt. Voor zowel Android als IOS is de app te spelen. Miitomo is geen echte game, maar meer een ‘social expierience’ die vergelijkbaar is met het Miiverse van de Nintendo 3DS.

Miitomo-nintendo

Nintendo schrijft zelf:dat Miitomo een omgeving is die gebruik maakt van de Nintendo’s Mii-personages om vrienden bij elkaar te brengen in een vrolijke, speelse en gastvrije sociale omgeving. Vanaf 17 februari 2016 kunnen gamers zich al inschrijven voor de app door je aan te melden voor de nieuwe Nintendo-account-service met hun Nintendo Network ID, social media-accounts of bestaande e-mailadres.

Voor het inschrijven houd je de website www.Miitomo.com in de gaten die vanaf de 17e februari beschikbaar zal zijn. Momenteel lijkt de website nog offline, wanneer er meer nieuws is hoor je dat natuurlijk als eerste!

My Nintendo

Nintendo’s nieuwe My Nintendo-beloningsprogramma wordt tegelijk met Miitomo gelanceerd in maart en kan met Miitomo verbonden worden. Nintendo belooft een speciale Miitomo-bonus aan iedereen in de Benelux die zich voor een Nintendo-account aanmeldt tussen 17 februari en de lancering van Miitomo in maart. My Nintendo moet veel meer dan een traditioneel beloningsprogramma worden. Het is een uitgebreidere dienst die gebruikers op verschillende manieren beloont voor interactie met Nintendo-producten en -diensten. Miitomo-gebruikers met een Nintendo-account kunnen hun voordeel doen met My Nintendo om hun ervaring te verbeteren.

Nintendo wil tot eind maart 2017 ongeveer vijf apps, inclusief Miitomo, voor smart devices uitbrengen.

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*