Home / Handheld & Mobile / 3DS / Nintendo introduceert de New Nintendo 2DS XL

Nintendo introduceert de New Nintendo 2DS XL

>Niet al te lang na het verschijnen van Nintendo’s 3DS, begonnen doctoren te klagen dat het 3D beeld niet goed was voor jonge oogjes. Eind oktober 2013 presenteerde Nintendo dan ook de Nintendo 2DS. Een handheld in compleet andere vorm dan de 3DS consoles met een display dat geen 3D weer kan geven. Na de release van de New Nintendo 3DS begin 2015 is het bijna twee jaar later tijd voor een New Nintendo 2DS XL.

Met het verschijnen van de New Nintendo 3DS kreeg de oude 3DS uit 2011 een belangrijke Upgrade. Er kwam een beter scherm in te liggen, betere eye tracking, ondersteuning voor NFC (belangrijk voor Amiiboo) en meer rekenkracht om games net even wat mooier op dat nieuwe scherm te zetten. De verwachting was dan ook dat een nieuwe uitvoering van de Nintendo 2DS de New Nintendo 3DS vlot zou opvolgen. Maar het duurde wat langer…

En of dat langere wachten heel erg is, weet ik niet. Nintendo heeft de strategie voor de handheld duidelijk aangepast. De 2DS was de eerste console in de DS familie van Nintendo zonder scharnier in het midden. Je kon de 2DS dus niet dichtklappen en dit maakte de 2DS duidelijk ‘anders’. Omdat het dubbelklappen ook als functie heeft de stand-by modus te activeren, kreeg de 2DS een extra schuifje mee. Met de New Nintendo 2DS XL heeft Nintendo er wel weer voor gekozen een systeem te bouwen dat je dubbelklapt wanneer je even niet aan het gamen bent.

Ook de New Nintendo 2DS XL heeft een upgrade aan haar schermen ontvangen, maar natuurlijk geen betere eye-tracking. Er zit immers geen 3D in, dus dat is compleet overbodig. Het systeem verschijnt ook meteen in een XL uitvoering, dus grotere displays dan voorheen. Bovendien voegt Nintendo ook de C-Stick door in dit ontwerp zodat je twee analoge sticks hebt tijdens het gamen en natuurlijk NFC voor de ondersteuning van Amiiboo.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*