Home / PC & Consoles / Wii U / Nintendo: Geen Android op de Nintendo NX console

Nintendo: Geen Android op de Nintendo NX console

>Het is geen geheim dat Nintendo alweer aan een nieuwe console werkt. Ze moeten eigenlijk wel. Niet dat de Wii U niet leuk is, maar zowel Playstation als Xbox hebben voor een reguliere PC architectuur als basis gekozen terwijl de Wii U (net als oudere generaties consoles) op een ARM architectuur draait.

Waarom dat belangrijk is? Het omzetten van een game van de ene console naar de andere is veel goedkoper wanneer het dezelfde architectuur betreft. Daarnaast is de hardware mogelijk wat goedkoper.

Hoewel de Xbox op een Windows kernel zou draaien, doet de Playstation 4 dat niet. Die draait op een eigen besturingssysteem. Mogelijk gebaseerd op Linux. Het is zeer waarschijnlijk dat Nintendo voor de Nintendo NX een vergelijkbare stap maakt. Daarbij ging het gerucht dat Nintendo zou kiezen voor Android als OS. Dit zou als bijkomend voordeel hebben dat Nintendo zou kunnen overwegen om games ook op smartphones en tablets beschikbaar te stellen. Het gerucht heeft mogelijk te maken met de mededeling dat Nintendo in de komende twee jaar een serie van vijf mobiele games gaat lanceren.

Nintendo-directeur Satoru Iwata heeft het gerucht ontkracht en aangegeven dat de NX weer een geheel nieuw en eigen concept is. Iets waar Nintendo met haar DS handhelds en de Wii consoles nog altijd erg sterk in is.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*