Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Miniconsole OUYE imiteert de grote consoles

Miniconsole OUYE imiteert de grote consoles

>In China is over het algemeen weinig respect voor intellectuele eigendommen van mensen en bedrijven. Ze maken alles na. Ongestraft. China’s nieuwste gameconsole, de OUYE, teert in op de naam van de OUYA en de designs van de PS4 en de Xbox One.

OUYA was dé Android console die het enorme succes van Kickstarter wist te bewijzen. De kleine Android gameconsole haalde miljoenen op. Inmiddels is het softwareplatform achter de OUYA verkocht aan Razer en lijkt voor nieuwe hardware geen plan meer te zijn. De naam OUYA zal zeer waarschijnlijk langzaam verdwijnen.

De OUYE teert natuurlijk in op de naam van de OUYA. Daarnaast heeft de console zelf het design van de PS4 meegekregen, maar dan een flink stuk kleiner. Het blijft immers een Android miniconsole.

De controller van de OUYE is gebaseerd op de controller van de Xbox One van Microsoft en kent slechts kleine aanpassingen.

Qua hardware is de fabrikant achter de OUYE origineler. Ze gebruiken een AllWinner A80 chipset. Deze 64-bit octacore processor staat het toe dat de console is uitgerust met USB 3.0 en dat is nog relatief zeldzaam in het Android landschap.

Of de OUYE ooit in de Europese schappen komt te liggen durven we te betwijfelen omdat Sony en Microsoft zullen vechten voor hun eigendommen. Mogelijk zal hij wel via de Chinese webshops te vinden zijn. Voorlopig moet hij eerst nog succesvol zijn op de Chinese kopie van Kickstarter ;-).

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*