Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Geen externe harddrive voor de Playstation 4

Geen externe harddrive voor de Playstation 4

>Één van de grootste ergernissen aan de Xbox 360 is de beperkte opslagruimte en de hoge kosten als je daar wat aan wilt doen. Sony is hier met de PS3 een stuk coulanter in. Toch zal de Playstation 4 hier wat beperkingen kennen. Zo zal het niet mogelijk zijn om een extra harddrive via USB aan de console te koppelen.

Wanneer de Playstation 4 op de markt komt, zullen we het moeten doen met de enige keuze die er is. Een model met een 500GB 5.400 RPM harddrive. Voor het eerste jaar is dat vast voldoende, maar bij een beetje multimediagebruik is het toch wel lekker als je bijvoorbeeld 2TB aan opslagruimte in toe kunt voegen. Die drives zijn tegenwoordig niet zo gek duur meer.

Als we Polygon mogen geloven (en dat doen we) is dat alleen mogelijk door de standaard harddrive in zijn geheel te vervangen. Als we Sony mogen geloven zal dat geen lastige klus zijn. Sterker nog, ik verwacht dat het niet veel anders is als bij een Playstation 3. Die methode beschreef ik al eens op GadgetGear.

Ga je meteen al shoppen voor een grote schijf (dan heb je achteraf weinig te kopiëren), let dan goed op. Sony gebruikt ook voor de PS4 2,5 inch drives. Deze mogen echter niet dikker zijn dan 9,5 millimeter. Wil je de PS4 downgraden (geen idee waarom), hou er dan rekening mee dat het systeem minimaal 160GB aan ruimte verwacht…

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*