Home / Geen categorie / Gamescom: Watch Dogs 2 (hands-on)

Gamescom: Watch Dogs 2 (hands-on)

>Watch Dogs 2 is nog één van de grote titels die Ubisoft zal lanceren dit jaar. Entert1 was uiteraard aanwezig om de game te komen spelen. 

De eerste Watch Dogs verscheen eind 2014, de game was super hyped door veel spelers maar bood misschien toch iets te weinig diversiteit. Echter was het concept goed en de storyline was boeiend en speelde lekker weg.

Watch Dogs 2 speelt zich af in San Francisco, de game wereld zou minstens twee keer zo groot moeten zijn dan in de voorganger. Veel iconische gebouwen zijn te zien zoals de Golden Gate Bride, de Oakland-Bay Bridge en de Transamerican Pyramid. Je speelt als Marcus Holloway, een hacker uit de DedSec beweging. DedSec is diezelfde hackergroep waarmee we te maken kregen in de eerste Watch Dogs. Deze groepering werkt samen om het nieuwe ctOS 2.0 systeem uit de lucht te halen, een opvolger van het ctOS systeem uit de eerste game. Met jouw telefoon kan je alles hacken wat maar te maken heeft met ctOS en dit helpt je het doel te bereiken.

Watch_Dogs_2_hands_on_3

Watch Dogs 2 Hands-on

De demo die wij mochten spelen werd begeleid door een dame van de Watch Dogs crew. Eerst maken wij kennis met het verbeterde hacking systeem. Hacken doe je nog steeds met L1 (op Playstation), maar biedt je nu maximaal een viertal keuzes. Zo kan je bij het hacken van bijvoorbeeld een auto, de auto besturen door deze vooruit, achteruit, rechtsom of linksom te laten rijden. Deze keuzes binnen het hacken maken deze feature al diverser dan voorheen en biedt veel nieuwe leuke opties. Zo kan je met deze feature ook veel klooien zonder dat anderen door hebben dat jij erachter zit.

Twee andere nieuwe elementen binnen de game zijn een RC bestuurbare drone en een autootje dat verschillende taken op de grond van je kan overnemen. De Drone brengt je tot ongekende hoogtes, zo kan je een omgeving scouten of van een afstand hacken. Het autootje is eigenlijk een tweewieler welke je kan inzetten om bijvoorbeeld fysiek een deur te openen of een code op een beveiligingsterminal in te tikken.

Watch_Dogs_2_hands_on_4

Een andere nieuwe, belangrijke feature in de game is het nieuwe hacking grid. Hacking grid is een soort van Eagle Vision zoals uit Assassin’s Creed en laat points of interest zien. Zo komen wij aan onze eerste missie, door het hacken van een smartphone zien we in een bericht dat een groep hackers berichten onderschept. Met de drone vliegen we naar een nabije zendmast en hacken deze om meer informatie te verkrijgen. Dat krijgen we in de vorm van een locatie, we pakken een snelle auto en rijden naar een pier aan zee. Hier moeten we enkele bewakers uitschakelen door middel van onze stungun, hacken een beveiliging met ons autotje om de toegangsdeur te openen en glippen langs een bewaker naar binnen. Hier schakelen we apparatuur uit die het onderscheppen van berichten stopt, daarmee is de singleplayer missie die we speelden gedaan.
Het lijkt allemaal vrij eenvoudig, maar uiteindelijk is het een puzzel die je op verschillende manieren kan oplossen. Zo kan je ervoor kiezen om volledig ongezien de missie te voltooien, of head-on met de bewakers te vechten en iedereen uit te schakelen of zoals wij deden een mix van beide speelstijlen.

Watch_Dogs_2_hands_on_3

Na de eerste missie ontmoeten we een ontwikkelaar van Watch Dogs 2 ingame. Samen met hem beginnen we een co-op missie om informatie te stelen bij een criminele organisatie. Eén van beide spelers krijgt hier de assisterende rol, terwijl de ander moet infiltreren in het gebied. Het makkelijkste is natuurlijk hier ongezien weg te komen. Je kan verschillende afleidingen gebruiken, dit varieert van het opzetten van vallen of maken van geluiden door het hacken van objecten. Maar je kan ook een andere criminele organisatie aansporen om zich te mengen in de strijd, dit leek ons ook de beste afleiding. Eénmaal de informatie te hebben vergaard, moeten jij en je partner het gebied verlaten en de missie is voltooid.

Watch Dogs 2 ziet er goed uit op de Playstation 4 en zo op het eerste gezicht lijkt de game ook stukken diverser als zijn voorganger. Maar dit alles zal zich uitwijzen wanneer wij de volledige game hebben kunnen spelen en zal je kunnen lezen in een uitgebreide review op www.entert1.nl.
Watch Dogs 2 zal verschijnen voor Xbox, Playstation 4 en PC op 15 november.

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*