Home / PC & Consoles / Wii U / Gamescom 2015: Super Mario Maker Hands-On

Gamescom 2015: Super Mario Maker Hands-On

>Kun je een level editor omzetten in een complete game, en er dan ook iets leuks van maken? Tot nu toe leek alleen Sony succesvol op dit gebied toen het met haar Little Big Planet games kwam. Met Super Mario Maker zet Nintendo de aanval op het genre in en met succes. Wat heb ik een lol gehad vandaag!

De game kent een aantal modi, maar het komt er eigenlijk op neer dat je op zoek kunt naar nieuwe levels of gewoon een challenge accepteert waarbij de game zelf tien steeds moeilijker wordende levels voor je klaarzet. Dat laatste was tijdens de demo dé manier om de game optimaal te ervaren.

In mijn eerste ronde werd ik enorm op de proef gesteld omdat het level zo is gemaakt dat je het level alleen succesvol kan afronden als je helemaal niets doet. Wanneer je dit niet meteen door hebt is het level extreem frustrerend, maar later merk je pas hoe knap het is.

Een leuk detail is dat je op ieder moment een level kunt onderbreken en aanpassen. Daarin is ook de stijl van het level aan te passen. Van een Retro Super Mario Bos naar een hedendaagse New Super Mario Bros. Daarbij passen niet alleen de graphics aan, maar ook de physics en dan kan dit kleine verschil bepalen of je wel of niet het einde van het level gaat halen.

Op dit moment komt alle content nog van Nintendo mensen zelf en op het moment van release zorgt Nintendo dat er al 66 levels klaarstaan. Wanneer gamers zelf levels gaan maken, kun je waarderingen geven aan de levels en levelbouwers volgen als een ware fan. Nintendo verwacht dat de game al snel vol zal lopen met levels die de grenzen van Mario zullen opzoeken. Ook zijn ze nuchter genoeg om te weten dat gamers zullen proberen schunnige of beledigende afbeeldingen in hun levels te verwerken, maar dat proberen ze zoveel mogelijk tegen te gaan.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*