Home / Hardware / Audio / Gamescom: Roccat komt dit jaar nog met drie nieuwe producten op de markt

Gamescom: Roccat komt dit jaar nog met drie nieuwe producten op de markt

>Tijdens de Gamescom heeft Tim Kraus van Roccat ons wat kunnen laten zien en vertellen over de nieuwe producten die eind dit jaar nog uitkomen.

De Tyon, Kave XTD Stereo en de Ryos zijn de drie producten die nog dit jaar op de markt komen. Exacte release dates zijn nog niet bekend maar wel hebben we een indicatie kunnen krijgen. In dit bericht lees je over eerder genoemde drie producten. Later vandaag zullen we ook verslag doen van een drietal andere Roccat producten die recent zijn geintroduceerd!

Tyon

De Tyon is een nieuwe game muis die dit jaar in september nog gaat komen. Het opvallende Roccat design is natuurlijk weer aanwezig, met uiteraard enkele tweaks. De Tyon zal Roccat’s eerste muis zijn welke een verlicht muiwiel heeft, ook de verlichting aan de onderkant van de Tyon geeft deze muis een zeer opvallende en coole look.

roccat-tyon

Ook iets nieuws aan de Tyon is de muisknop achter de scrollwheel bovenop de muis. Deze knop kan je naar rechts en links duwen in plaats van indrukken. Hierdoor krijg je twee extra functies die gemakkelijk te bedienen zijn door het verplaatsen van je hand over de muis. De vier opvallende toetsen bovenop de muis, twee links en twee rechts, zijn opvallend goed bereikbaar met de vingers en ik kan mij voorstellen dat dit prettig spelen is.

Nog een opvallende knop op de Tyon is de linker analoge schakelaar waarmee je zoals in de demo die wij kregen zeer gemakkelijk kan draaien in een straaljager in Battlefield 4. Ook zou deze knop ideaal zijn om gedoseerd gas te geven in bijvoorbeeld racegames.

Kave XTD Stereo

Vorig jaar introduceerde Roccat al de Kave XTD 5.1 surround headset in verschillende versies. Dit jaar komt Roccat met een goedkoper alternatief, de Kave XTD Stereo. Zoals de naam al zegt is dit een stereo headset, welke beschikt over grote 50mm drivers voor een goede geluidskwaliteit.

Roccat Kave Stereo

Eigenlijk is het design van de Stereo versie volledig hetzelfde, hier valt dus weinig over te vertellen. Wel had de XTD Stereo opvallend zachtere oorkussens dan zijn grote broer die al eerder uitkwam. We hopen binnenkort meer over de Kave XTD Stereo te kunnen vertellen in de vorm van een review op Entert1.

De Roccat Kave XTD Stereo zou ergens in september moeten uitkomen.

Ryos TKL

Het opvallende aan de Ryos TKL is dat dit keyboard de numpad mist, dit maakt de Ryos TKL een stuk compacter dan andere conventionele toetsenborden. Een compacter keyboard is natuurlijk makkelijker in te pakken en mee te nemen naar een bijvoorbeeld een lan party. Ook is het prettig wanneer je beide handen dichter bij elkaar wil houden tijdens het gamen of als je minder ruimte beschikbaar heb voor een volledig toetsenbord.

Roccat Ryos TLK

De Ryos TKL komt er in een gewone en een pro versie en moet oktober dit jaar nog verschijnen.

 

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*