Home / PC & Consoles / PC / Gamescom: PES 2017 presentatie

Gamescom: PES 2017 presentatie

>Op de Gamescom hebben wij een afspraak bij Konami voor de nieuwe PES 2017. En dan ook maar meteen een hands-on erbij pakken!

Na een presentatie van een half uurtje zijn we het volgende te weten gekomen:

Ze hebben nieuwe contracten afgesloten met grote clubs zoals Barcelona en Liverpool. Ze hebben de legendes van die clubs ook in de game toegevoegd zoals Ronaldo en Owen. Je kunt deze legendes in Myclub tegenkomen. Een wens van een fan komt uit, want wanneer je deze spelers hebt in Myclub, dan kun je ze ook in de Master League krijgen als vrije speler in de eerstvolgende transferwindow! Over Myclub gesproken, je kan nu ook eindelijk spelers kopen en verkopen. Zo kun je dus ook echt wat doelgerichter gaan werken aan jouw droomteam.

Qua layout is er ook goed nieuws! Bij het teammanagement zijn we eindelijk af van de rondjes welke spelers moeten voorstellen. Ook hier zien we nu de hoofden van de spelers met hun gemiddelde, een stuk moderner dus.
Wanneer je tegen anderen speelt dan zie je meteen hun statistieken, je kunt dus al goed inschatten hoe ervaren de speler is. Ook zie je hoe vaak je al tegen die persoon hebt gespeeld etc.

Vele kleine verbeteringen betreffende de gameplay. Sommigen noem ik hieronder waarin ik kort even de hands-on beschrijf.

Hands-on

De keepers in de game! Die zien er beter uit dan ooit tevoren. De reacties zijn natuurgetrouw en de reddingen kunnen vliegensvlug zijn. De bal kan realistisch afketsen op de handen van de  keeper. Een mooie toevoeging van de sfeer en de gameplay!

Direct touch is een modus om nog sneller de bal aan te nemen en hem zo aannemen zoals jij zou willen. Maar de balbehandeling in het algemeen is nog realistischer geworden, de snelheid waarmee je loopt, de richting die je op wilt passen, de type speler etc, dit heeft allemaal effect op je passes. De ene speler voelt nog anders aan dan de andere, mooi om dit nu al op te merken. De gameplay stond al als een huis maar deze verbeteringen na een paar potjes zijn een prima aanvulling erop! Vloeiend, soepel en snel kan ik de gameplay noemen.

Je kunt nu ook beter je team beïnvloeden qua tactieken, je kunt je verdediging opschuiven naar het middenveld of tiki taka spelen. Je kunt dit allemaal doen met de numpad.

De Demo komt 25 augustus al uit dus je kunt hem snel genoeg zelf uitproberen! 13 september is de release van de game voor op de Xbox 360, Xbox One, PC, Playstation 3 en 4. Er komt ook een speciale Barcelona versie. Dat is een deftige hoes met daarop in het groot een Barca t-shirt.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*