Home / PC & Consoles / Playstation 4 / Gamescom 2015: LEGO Marvel Avengers

Gamescom 2015: LEGO Marvel Avengers

>Warner Bros. presenteert twee nieuwe LEGO games tijdens de Gamescom. LEGO Marvel Avengers is tevens de tweede pure Marvel game waar Warner Bros. mee komt.

LEGO Marvel Avengers kent uiteraard de bekende karakters van The Avengers, maar nieuw is dat Stan Lee nadrukkelijk aanwezig is om de superhelden aan te kleden. Zo kan Iron Man van verschillende armours worden verzien en dat is een aardig detail. Normaal probeert WB enkel zoveel mogelijk karakters in een LEGO game te stoppen en nu verzamel je vooral verschillende uitvoeringen van het LEGO karakter in de vorm van armours. Uiteraard geven de verschillende armours eveneens verschillende mogelijkheden. Ook nu gaat het weer voornamelijk om modellen die je ook in de LEGO dozen zal treffen.

Stan Lee is ook als karakter speelbaar en kent ook eigen armours die gebaseerd zijn op de bekende Avengers karakters, maar dan met een twist. Zo hebben grote armours bijvoorbeeld ruimte voor een typemachine.

Naast de karakters uit de Avengers serie, komen we toch ook een boel andere Marvel karakters tegen. Het totale aantal karakters is nog niet bevestigd, maar de game zou ruim 100 karakters gaan bevatten waarvan vele niet eerder in een LEGO game hebben gezeten.

In de battles die de LEGO karakters uitvoeren heeft het team duidelijk gekeken naar de Batman gameseries. De verschillende Avengers hebben team moves gekregen. Wanneer je een vol aantal actiepunten in een gevecht hebt behaald, kunnen de karakters samen een move uitvoeren. De moves verschillen afhankelijk van de combinatie van karakters die in het gevecht betrokken zijn.

Ook de LEGO humor is weer volop aanwezig in LEGO Marvel Avengers. Dit zie je vooral in de bewegingen van de karakters wanneer je ze wisselt, maar ook in de cut-scenes. Verder is het een LEGO game zoals we van WB gewend zijn met veel puzzels en veel sloop en bouwwerk.

Beschikbaarheid

LEGO Marvel Avengers verschijnt 26 januari in de VS, 29 januari verschijnt LEGO Marvel Avengers hier in Europa.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*