Home / PC & Consoles / PC / Gamescom: Civilization VI presentatie en hands-on

Gamescom: Civilization VI presentatie en hands-on

Firaxis en 2K zijn druk bezig met het nieuwste telg binnen de civ familie en dit is Civilization 6!

In het verleden heb ik diverse Civ’s even gespeeld maar begreep destijds niet echt het concept, ondanks mijn voorliefde voor RTS games. Nu, tien jaar later herleeft toch zeker het enthousiasme voor mij weer!

Voor de mensen die de Civilization serie helemaal niet kennen hier een korte uitleg. Civilization is een turn based startegie game. Dit betekend dat je om de beurt je acties kiest. Je bepaald waar je eenheden naartoe lopen/varen, je onderzoekt nieuwe technologieën of bouwt nieuwe steden of districten. Dit alles kost enkele beurten om te doen. Dit wordt ook goed aangegeven en je kunt een beurt niet afsluiten voordat elke eenheid en/of stad een opdracht heeft gegeven. Je kunt de game op verschillende manieren spelen en winnen, door natuurlijk oorlog, handel en nu ook door middel van religie. Wanneer jouw religie de overheersende is op de map dan win je de game nu dus ook, men moet dus op meer dingen letten dan alleen vijanden of handelsrelaties.

civ 5

Je hebt verschillende leiders op de map die elk kenmerkende strategieën hebben, sommigen zijn erg oorlogszuchtig en kan je alleen onder de duim houden met geweld of dreiging daartoe, anderen zijn juist helemaal op handel gericht bijvoorbeeld. Dit bepaald in zeer grote mate jouw houding ten opzichte van de andere leiders. Dit maakt de gameplay lekker divers en verfrissend.  Over leiders gesproken, er komt een nieuwe leider bij en zeer toepasselijk is het een Duitse leider genaamd Barbarossa. Deze leider richt zich op zowel oorlog als productie. Met zijn handzedistrict kan er sneller geproduceerd worden en kun je ook altijd 1 district meer bouwen dan de populatie toelaat. Een unieke unit van Barbarossa is de U-boat, deze onderzeeërs zijn goedkoper om te maken en krijgen een aanvalsbonus wanneer ze in diepzee vechten.

Je eenheden kunnen over de map lopen via tegels. Deze tegels zijn zeer uitlopend en hebben zo hun eigen bonussen voor zowel manschappen als productiegebouwen, denk dan aan wildlife om op te jagen, of korenvelden om extra voedsel mee te kunnen maken enz. Wat ook nieuw is dat zijn de districten, deze kun je nu ook combineren met elkaar door ze naast elkaar te zetten. Je krijgt dan productiebonussen. Ook de ligging van de stad kan je onderzoek in bepaalde gebieden beïnvloeden. Heb je je stad aan de zee dan krijg je sneller de sectie onderzocht dat te  maken heeft met vissen en zeilen.

civ 5.1

Kortom, ik herken de speelstijl en ze hebben wederom leuke elementen toegevoegd. Ik heb de game een kleine 15 minuten gespeeld en al snel was ik weer wegwijs in de game. Het heeft een leercurve die in het begin zelfs voor de nieuwelingen onder ons goed te volgen is en daarna komt er exponentieel meer mogelijkheden bij. De graphics zijn meer dan genoeg voor strategiegames en zullen en welkome aanvulling zijn voor de game! Civilization 6 zelf staat gepland voor 21 oktober voor de PC.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*