Home / PC & Consoles / PC / Gamescom: Battlefield 1 (Hands-on)

Gamescom: Battlefield 1 (Hands-on)

>EA en Dice stappen van cops vs criminals weer over naar de vertrouwde oorlogsvoering. Maar dan in WO I stijl! Hier de hand-on van de 64 man map in de woestijn.

Met gebruik van fastpasses hebben we de rij in de consumentenhal overgeslagen, dat scheelt uren wachten. Na een video van 15 minuten met enkele trailers en uitleg over de map zelf mochten we dan gaan. De Britten tegen de Turken op de map Senai Desert. De bedoeling was om punten op de map te controleren om zo punten te generen. Standaard Battlefield regels.

Qua voertuigen had je op deze map paarden, twee verschillende tanks, een armored vehicle, en diverse vliegtuigen. In vele voertuigen kon je met meerdere manschappen in zitten om door de luikjes te schieten. Je kon als team in deze map ook een killer trein oproepen voor je team genaamd de Behemoth. Deze trein was volledig te besturen, van anti- air, tot artillerie en ander geschut is dit zonder meer de grootste bedreiging in de map. Volkomen bepantserd en zeer moeilijk kapot te maken.

De gameplay was echt heel erg chaotisch. Maar op een goede manier. Je bent met 64 man op de map aan het spelen en dan is het echt massale oorlogsvoering! Wat me opviel waren de mêleesprints die je kon maken. In de Eerste Wereldoorlog was mêlee nog een goed beproefde manier om de vijand te doden. Hier hebben ze goed rekening mee gehouden in deze game. Je kunt afstormen op de vijand en als deze niet pareert of je neerschiet dan betekend dat slecht nieuws voor diegene.

Er zijn verschillende klasses, assault, support, medic en sniper. Allen met zijn eigen load-out en speelstijl. Het speelde lekker vloeiend en was door de setting en de wapens/ voertuigen verfrissend! De graphics zien er elk jaar beter en beter uit. Dat merken we bij iedere studio, dat het allemaal zo realistisch begint te worden, om te smullen! Het was helaas maar tien minuten dus echt veel meer kunnen we er nog niet over zeggen.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

3 reacties

  1. Ziet er weer goed uit !!!
    Jammer dat ik nergens de systeem eisen kan vinden voor het spel 🙁

    weet iemand die toevallig??

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*