Home / Hardware / Monitoren / Gamescom 2015: VR hands-on demo bij Ubisoft

Gamescom 2015: VR hands-on demo bij Ubisoft

>Ubisoft presenteerde een hands-on / demo met de Oculus Rift en de mogelijkheid om de Sony Morpheus VR-bril te kunnen testen.

Twee vliegen in één klap, zo zie ik het maar even. Tijdens de hands-on gingen wij van start met de Oculus, een testvlucht in een nu nog naamloze game. De game is in een zeer vroeg stadium en richt zich op multiplayer. Het is de bedoeling om als Arend een weg te vinden door parijs, in de multiplayer heb je de mogelijkheid om een capture the flag modus te spelen.

In een 2 versus 2 situatie is het de bedoeling om bij de gele marker een vlag op te pakken en deze naar de paarse maker te vliegen om een punt binnen te halen. Wanneer jouw team de vlag heeft kan je het andere team uit de lucht proberen te schieten. Zo hou je hen  tegen en kan jouw teamgenoot de vlag bezorgen en een punt scoren.

Gamescom_2015_Ubisoft_VR_hands-on2

De tweede demo met de Oculus Rift was een korte animatie uit Far Cry 3. Het bizarre is dat er een man tegenover je zit in ware grootte. Hij praat tegen je, niet bepaald vriendelijk, je zit vastgebonden op een stoel en bent meteen touw verbonden aan een betonnen blok. Als je om je heen kijkt zie je een ander gewelddadig tafereel plaats vinden terwijl de rebel tegenover je nog steeds tegen jouw praat. Vervolgens schopt hij het betonblok de diepte in en sleurt jouw mee.

Twee best vette demo’s die absoluut de potentie van VR laten zien. Het is nog steeds allemaal under construction maar opnieuw wordt zo bevestigd dat VR eraan zit te komen. En natuurlijk laat deze demo van Ubisoft zien dat deze grote ontwikkelaar wel degelijk interesse heeft om wat met VR te gaan doen.

Gamescom_2015_Ubisoft_VR_hands-on1

In de kamer was ook de Project Morpheus van Sony te testen. De futuristisch bril zit fantastisch en toont prachtig beeld, er is eigenlijk niet veel bekend over de game die op dat moment werd gedraaid op de Morpheus. Wie weet horen we daar in de loop naar 2016 meer over.

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*