Home / Hardware / Muizen / Gamescom 2015: Roccat Nyth hands-on

Gamescom 2015: Roccat Nyth hands-on

>Gaming hardware fabrikant Roccat had dit jaar op de Gamescom ook nog even tijd voor ons. Net als vorig jaar hebben we even kunnen spelen met de Roccat Nyth, die 4 augustus ook uitgebracht is voor consumenten.

Eigenlijk is er aan het ontwerp en de visie voor de Roccat Nyth vrijwel niets veranderd sinds wij Tim van Roccat afgelopen jaar tijdens de Gamescom spraken. De Nyth is nog steeds een muis, goed voor hardcore MMO spelers maar door een simpele aanpassing gemakkelijk om te bouwen naar een FPS of MOBA gaming muis. Een flexibele muis die lekker in de hand ligt en voor hardcore gamers of casual gamers alle mogelijkheden biedt.

De muis ligt lekker in de hand en is door middel van een opzetstuk te verbreden indien wenselijk. Mijn voorkeur ligt toch bij het standaard onderdeel wat zorgt voor een fijne feel en makkelijke handling. Eigenlijk is er tot zover niets op de muis aan te merken, ik kan dan ook niet wachten om een flink aantal uurtjes aan de slag te gaan met de Nyth. Er zijn namelijk genoeg punten waarop deze muis zou kunnen gaan “falen”. Ook de nieuwe software die Roccat heeft ontworpen voor de Nyth en zijn andere hardware zal besproken worden.

IMG_4554

Het leuke aan de Nyth is dat je jouw eigen lay-out kan creëren met de grote set knoppen die je bij de muis krijgt. Je kan kiezen voor één grote centrale knop of twee kleinere die één rij switches afdekken. Je kan er ook voor kiezen om een bepaalde rij helemaal niet te gebruiken en af te schermen met een dekseltje. Al deze onderdelen krijg je gewoon bij de muis in een mooie opbergdoos. Daarnaast opent Roccat een portal waar je verschillende variaties op de knoppen van de Nyth kan delen en ook kopen. Bij het bestellen van verschillende knoppen zal Roccat de bestelling voor je 3D printen zodat je een hoge kwaliteit knop voor je muis kan ontvangen. Roccat heeft ook aangegeven dat het in de toekomst verschillende opzetstukken wil gaan verkopen via de portal, enkel zoekt zij nu nog naar een manier om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren. De zijkant is namelijk magnetisch en bevat een metaal onderdeel, zo blijft het opzetstuk op zijn plaats tijdens het gamen. Veel 3D printers kunnen echter geen metalen

De reden dat Roccat deze service aanbied is in de eerste instantie niet om hier extra geld aan te willen verdienen. De verschillende ontwerpen en blue-prints zullen openbaar beschikbaar zijn om ook zelf te kunnen printen. Maar door het gebruiken van de portal en de service die Roccat beschikbaar stelt, krijg je hoogwaardige 3D prints en de garantie van Roccat. De kleine onderdelen van de knoppen zijn namelijk fragiel en voor de doorsnee printer zeer moeilijk om correct te kunnen printen.

Een review van de Roccat Nyth ga je hier zeer binnenkort lezen bij Entert1.nl!

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*