Home / PC & Consoles / PC / Gamescom 2015: PES 2016 presentatie

Gamescom 2015: PES 2016 presentatie

>Pes won vorig jaar op Gamescom de best Sportgame award. Das was met een goede reden. Maar kunnen ze het twee keer op rij halen? In ieder geval hebben we een hands-on en een presentatie gehad!

De packshot, daar staan zowel Moratta en Neymar op. Altijd wel leuk om verschillende voetballers er op te hebben. Maar dit heeft ook een achtergrond verhaal. Zowel Moratta als Neymar hebben tijdens een toernooi geschoord in de kwartfinale, halve finale en in de finale zelf gescoord. Niet direct een verband wat je wellicht zou trekken. Over Neymar gesproken, omdat PES 20 jaar bestaat krijg je tien wedstrijden Neymar te leen. Koop je de anniversery edition of de digital edition dan krijg je Neymar voor altijd.

Dat was de parkshot, hoe zit het met de licenties. Nou dit zijn er wel wat meer geworden. De belangrijkste is Euro 2016! Ja, dat klopt wat je denkt. EA zal dus dit jaar geen standalone maken want die rechten heeft Konami nu in handen. Wat ze er mee gaan doen is nog niet bekend, het kan dus zijn dat het DLC wordt of ook een standalone. Dat is nog even bezien. Even de feiten op een rijtje, ze hebben dus 81 teams verdeelt over 34 Europa, 16 Amerika, 17 Azië en 14 Afrika. Evenals natuurlijk de Champions League voor drie jaar. Ook hebben ze de “ Champions League” licentie van andere werelddelen.

Qua gameplay zou het spel sneller moeten reageren, de A.I beter inspelen op je spel en bovendien kun je nu ook eindelijk je eigen overwinningsdansje vieren! Fifa had dit al jaren maar gelukkig nu ook PES. Hoesje loopt, achter het doel, naar de cornervlag etc bepaalt in grote mate welke specifieke dansjes je kunt doen. Er zit ook dynamic weather in de game, dit betekent eigenlijk dat het weer tijdens een wedstrijd ineens om kan slaan. Er is ook nieuw commentaar in het Engels en het Duits.

IMG_20150806_175124

Qua graphics is het gras een stuk scherper geworden. Ook de gezichten hebben een flinke make over gemaakt. Accurate gezichten worden maandelijks toegevoegd. Nog meer details in de bewegingen van de spelers, over de 2000 nieuwe animaties. In die 2000 nieuwe bewegingen zijn ook meer kenmerkende bewegingen van topspelers in ondergebracht. 130 lokale mensen zijn bezig om de juiste bewegingen over te brengen in de game evenals de juiste stats die de speler zou moeten krijgen.

Dan als laatste kregen we een sneak peak over wat er voor groots te gebeuren staat. We kregen een sheet te zien met daarop Legens. De presentator zei er verder niets meer over en na tien seconden was het einde presentatie. Het enige wat hij vertelde was dat er over die sheet meer duidelijk zou worden ten tijde van de launch van de game. En dan wordt ik wel heel erg nieuwsgierig. Ik heb nog wel even zitten peuteren maar meer kwam er niet los Ik zit dan te denken aan teams van vroeger of een complete nieuwe gamemodus. Afijn, we gaan het zien. De demo is volgende week al speelbaar dus dat is zeker vroeger dan normaal. Ze gaven aan dat ze zelfverzekerd waren over het eindproduct en dat gaan we dan maar zien.

De game komt uit op 17 september voor de PS3 en 4, voor de Xbox One en de 360 en de PC. De demo is te downloaden vanaf 13 augustus 2015.

IMG_20150806_173950

 

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*