Home / PC & Consoles / Xbox One / Gamescom 2015: Microsoft voegt DVR functie aan de digitale TV tuner toe

Gamescom 2015: Microsoft voegt DVR functie aan de digitale TV tuner toe

>Afgelopen jaar introduceerde Microsoft haar Digital TV Tuner in 16 Europese landen. Deze USB uitbreiding op de Xbox One maakt het mogelijk om de Xbox One als slimme TV tuner te gebruiken. Nu voegt Microsoft ook DVR functies aan de uitbreiding toe.

De Digital TV Tuner is een tuner voor DVBT zenders in Europa. Hier in Nederland kennen we DVB-T vooral als Digitenne van de KPN waarbij NPO1, NPO2, NPO3 en de regionale publieke omroep gratis te ontvangen zijn.

Met de nieuwste software update zal het mogelijk zijn om de tuner te gebruiken om programma’s op te nemen. Hiervoor moet je wel een externe harddrive (of SSD) aan de Xbox One hangen, maar daar pluk je meteen ook de voordelen van. Je kunt namelijk programma’s laten opnemen terwijl je aan het gamen bent zonder dat het wegschrijven van de stream lag veroorzaakt tijdens het gamen.

Om opnamen in te plannen gebruik je de epg (electronic programming guide) van de Xbox One of de Xbox One app van een Windows Phone toestel / SmartGlass op jouw iOS of Android toestel. De hoeveelheid opnamen die je kunt maken is enkel afhankelijk van de opslagcapaciteit van de harddrive.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Één reactie

  1. Michael van Graafeiland

    Zou liever zien dat ze ondersteuning van Digitenne decoderen in Windows 10 terugbrengen (zoals in WMC het geval Is onder Windows 8.1).

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*