Home / PC & Consoles / PC / Gamescom 2015: Hearthstone Grand tournament hands on

Gamescom 2015: Hearthstone Grand tournament hands on

>Blizzard heeft tijdens zijn Gamescom 2015 persconferentie vele details onthult omtrent de nieuwe uitbreiding. En als kers op de taart hebben er maar meteen een hands-on bij gemaakt.

De trailer laat veel verschillende champions zien die elk in hun eigen deck thuis horen. En wat gebeurd er tijdens een Grand tournament? Juist, jousting. Oftewel dueleren. Dat is een nieuwe mechanic. Sommige kaarten hebben een joust ability. Beide spelers trekken een minion uit de stapel, de hoogste minion heeft de joust gewonnen. Wint de kaart die het activeerde dan krijgt het een bonus. Deze bonus kan bijvoorbeeld zijn: Charge, divine shield en taunt, +1/1 enz. Een leuke toevoeging.

Gamescom 2015 5 augustus055

Wat ook niet is zijn de inspire kaarten. Inspire wil zeggen dat elke keer dat je je hero power gebruikt de kaart iets doet. Hoe verwoestend dat kan zijn lees je zo in de hands-on. Wat ik wel al zeg is dat dit een compleet andere benadering vereist qua gebruik van hero powers.

Bonus rank schatkist

Ken je dat gevoel dat wanneer je een rank hebt gehaald in rank play en dat je dan niet verder durft te spelen omdat je bang bent je rank weer te verliezen? De dev’s wel, en daar hebben ze iets op gevonden. Wanneer je een nieuwe hogere rank hebt gehaald krijg je aan het einde van de maand een beloning. Dit kan stimulerend werken om de volgende keer een nog hogere rank te halen en dan weer beloont te worden. Wat je dat wel krijgt denk ik dat je elke keer maar 1 rank omhoog wilt gaan dan de vorige keer om meer zekerheid te hebben over die beloning. Maar goed, we gaan zien wat het oplevert. De schakist kan gouden kaarten bevatte evenals card backs en materiaal om nieuwe kaarten mee te maken. Deze feature komt nog in augustus.

Hands-on

Op de consumentenvloer was het redelijk te doen met de wachtrijen en dus zijn we meteen maar aan de slag gegaan met Hearthstone Grand Tournament. Er waren twee decks, mage en paladin.

Het deck van de paladin had enkele nieuwe champions die werkte met joust. Een leuke feature al moet je wel geluk hebben dat je een hogere minion trekt dan je tekenstander. Overigens, na het trekken van de kaart verdwijnt deze gewoon weer netjes in je deck.

Gamescom 2015 5 augustus044

De magedeck was volledig gefocused op de hero power. Er waren nieuwe kaarten die de hero power meer schade lieten doen of minder mana kosten. Dan had je ook nog een kaart die je je hero power zo vaak liet gebruiken, voorwaarde natuurlijk dat je wel mana moest hebben. Je voelt hem dan wel aankomen dat dit deck van de mage een beetje overpowered was. combineer dit met duplicatie en je zit flink gebakken. Oh, dan nog een dikke kaart met inspire, combineer dit met vele malen je hero power gebruiken en je kunt zo voor elke keer dat je je hero power gebruikt een random spellcard er voor terug krijgen. Had ik al gezegd dat dit deck overpowered was? Dan voor de zekerheid dan nog maar een keer. šŸ˜‰ gevolg was dus wel dat je overal paladins zal sneuvelen en de mage duidelijk vele malen meer won. Desalniettemin een prachtige toevoeging voor wat vernieuwing binnen Heartstone.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieƫn vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*