Home / Geen categorie / Gamescom 2015 Blog, woensdag. Broodjes en jamsessies

Gamescom 2015 Blog, woensdag. Broodjes en jamsessies

>Trek de wandelschoenen aan en ga mee met ons op avontuur dat de Gamescom heet

Woensdag, de persdag en andere speciale genodigden. Meestal ook de dag dat we het lekker rustig aan doen en over de beursvloer strompelen om onze ogen eens goed de kost te geven. Dat hebben we in zekere zin ook gedaan maar het was al snel alle hens aan dek voor Arjan met een vroege afspraak bij Nintendo en Warner Bros. Daar heeft hij onder andere mogen spelen met Lego Dimensions, je importeert je echte mini figuren en voertuigen in de game. Een soort Skylanders maar dan net wat meer. Bij Nintendo mocht Mario natuurlijk niet ontbreken evenals Zelda.

IMG_4520

Zo alert als Arjan is, heeft hij ons getipt voor makkelijk te verkrijgen fastpasses van Warner Bros om in de VIP lane op de consumentenvloer te komen. Dus zo gezegd zo gedaan wij naar de business booth van Warner en meteen maar die mooie  fastpass sticker gescoord!

Gamescom 2015 5 augustus011

Voor mij en Jack begon het hele avontuur pas rond een uurtje of twaalf de persconferentie van Blizzard. Maar voordat het zover was konden we het toch niet weerstaan om de booth van Fallout 4 binnen te lopen voor een presentatie. Zie daarvoor dit bericht. Dit was erg leuk en voelde voor mij zeker goed en vertrouwd aan. En als een fan van Fallout heeft Jack me dan mooi op de foto gezet!

Gamescom 2015 5 augustus040

Maar genoeg rondgelopen, tijd voor onze eerste serieuze actie. Een hands-on met Hearthstone. De link van de hands-on vind je hieronder maar ik moet toch even kwijt dat de decks echt oneerlijk waren. Mage deck was veels te krachtig, ander had ik wel gewonnen. Nee hoor Jack grapje, goed gespeeld en mooie een 2-1 overwinning behaald! 😀

Gamescom 2015 5 augustus044

De Blizzard persconferentie met als topics, Hearthstone Grand Tournament, Heroes of the Storm, Starcraft en de nieuwe shooter Overwatch.  Je kunt trouwens op de dikgedrukte titels drukken voor een apart artikel. Er zitten leuke nieuwe dingen tussen!

Goed, voor en na de persconferentie waren er lekkere belegde broodjes en genoeg te drinken. Als terughoudende en totaal niet hebberige Hollanders hebben we keurig een drankje en een broodje gepakt. Behalve misschien ik , man wat waren die broodjes lekker!

Gamescom 2015 5 augustus051

Goed Arjan zat inmiddels al in gesprek met HyperX, wij kwamen fasionable late en schoven 15 minuten later aan. Een nieuwe line-up geheugenbankjes, USB-sticks, headsets en PCe. Al mag je me doodslaan wat dat laatste ook maar mag beteken maar Jack en Arjan kwamen er zeer goed mee uit de voeten! Chappo heren, ik zag alleen maar een printplaatje met soldeersel erop.

En toen? Een lekkere warme maaltijd pakten in de booth. Lekkere reepjes vlees met pasta. Eenvoudig en zeker lekker.

Na deze geïmproviseerde presentaties snel naar Activision voor een hands-on en presentatie van de nieuwe Destiny game. We zagen veel vertrouwde dingen met een vleugje vernieuwing. Voor meer check deze link.

Gamescom 2015 5 augustus139

Hierna nog hands-on gehad van Call of Duty Black Ops III en Guitar Hero op de consumentenvloer met onze fastpasses. Een leuke beleving al was het best nog even aanpoten met Guitar Hero! Klik op de GIF en dan zie je ons rocken!

27c107a2-7ab6-4bc2-8109-e46d9562360c

 

Dan loopt het toch redelijk op zijn eind. Maar we hadden nog 1 missie, het vinden van de business area van EA. Deze was verplaatst en kon maar van 1 kant benaderd worden alleen hebben we helaas drie keer hetzelfde rondje gelopen. We schakelden onze hulplijn in, Arjan. Deze vonden we terug bij Nvidia. Arjan had net een presentatie gehad waarop absolute geheimhouding staat. Eind augustus kan dit pas naar buiten worden gebracht. Wat een verantwoordelijk dan zo. Maar het zal vast iets te maken hebben met een ……. Afijn, het blijkt dus zo te zijn dat na 4 uur op de Gamescom op elke hoek bier tevoorschijn komt.

En dat ze weten wat een bescheiden feest is laat EA wel zien. Na 4 uur lijkt het wel vrije inloop en draait het barpersoneel overuren omdat er vele dorstige journalisten en andere hobo’s zijn die wel een alcoholische versnapering willen! Voor ons was het niet meer dan een biertje voordat we naar het appartement gingen om tot in de nacht alle ervaringen weg te tikken!

Gamescom 2015 5 augustus153

En nu we zo aan het einde zijn van de blog merk ik dat ik wel vaak op de foto sta, daarom Jack neem ik morgen wel de foto’s en is hier alsnog een foto van de twee heren aan het werk rond een uurtje of half 1. Voor nu tot zo alweer……..ZzzZZZzzzzzZ

IMG_20150806_001722

 

 

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*