Home / Geen categorie / Gamescom 2015: Blizzard persconferentie Overwatch

Gamescom 2015: Blizzard persconferentie Overwatch

>De game Overwatch werd voor het eerst geïntroduceerd door Blizzard op de Blizzcon in 2014. Vandaag werden tijdens de persconferentie op Gamescom 2015 twee nieuwe maps en een speelbaar karakter getoond.

Overwatch is een snelle competitieve FPS shooter met een sterke focus op teamplay. In de game speel je als helden met over de top abilities die het tegen elkaar op nemen op verschillende maps.

Gamescom 2015 blizzard persconferentie Overwatch03

De twee nieuwe maps die zijn geïntroduceerd zijn Volskaya Industries, en bevat een Mac fabriek in Rusland. De Russen nemen het op tegen een vijandig robotleger, het fabriceren van de Macs is een essentiële verdediging in deze robot oorlog. Het is de bedoeling dat een aanvallend team controle neemt over verschillende punten. Het andere, verdedigende team, moet voorkomen dat het aanvallende team slaagd in deze missie. Zo zijn er ook bewegende platformen te vinden in  de map die nieuwe perspectieven bieden voor verschillende classes.

Gamescom 2015 blizzard persconferentie Overwatch04

De andere map is Numbani, één van de technologisch meest geavanceerde steden op aarde. Laat het duidelijk zijn dat deze stad in de toekomst zal worden gesticht aangezien deze plaats niet bestaand in ons tijdperk. Blizzard kenmerkt Numbani als een Hybrid map waarin een bepaalde missie moet worden behaald. De missie bestaat uit twee delen, in het eerste deel moet één team een payload zien te bemachtigen. Vervolgens moet deze payload naar het Numbani museum worden geëscorteerd. Het tweede team zal natuurlijk moeten voorkomen dat het eerste team slaagd.

Gamescom 2015 blizzard persconferentie Overwatch05

Verder introduceerde Blizzard een nieuwe hero in de game, Lúcio, de zestiende hero ingame. De achtergrond van Lúcio is zeer interessant en totaal niet gewelddadig. Hij is een jonge DJ uit Rio de Janairo, Brazilië, geïnspireerd door de Overwatch wil hij iets doen aan de onderdrukking van zijn volk.

Skills en abilities van Lúcio

Lúcio is een support gebaseerde hero, maar kan ook als een skirmisher worden gespeeld. Zijn aanvallen en skills zijn vooral gebaseerd op muziek en geluidsgolven, niet geheel raar als rasta DJ.

  • Sonic Ampifier is het wapen van Lúcio en kent een primaire en secundaire aanval.
  • Crossfade speelt een nummer af wat jouw en het team een healing buff of een speed increase geeft.
  • Sound Barrier is de ultieme aanval en genereert kort een schild wat Lúcio en zijn team van aanvallen beschermt.

 

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*