Home / PC & Consoles / PC / Final Fantasy VIII nu op Steam

Final Fantasy VIII nu op Steam

>Groot nieuws voor de fans van Final Fantasy. Final Fantasy 8 is vanaf vandaag namelijk verkrijgbaar op Steam. Daarmee kunnen PC gamers de klassieker gaan spelen. Het origineel verscheen in 1999.

Op 27 oktober van dat jaar bracht Square de game naar de PSone. Een jaar later, in februari van 2000, kwam het spel ook uit op de PC. Waar je op de Playstation 4 CD-ROM’s nodig had, stond de PC versie op 6 CD-ROM’s. Voor die tijd een gigantische game dus.

Steam is ook niet het eerste download platform waar de game beschikbaar op is. Op 4 februari 2010 verscheen de game voor het eerst op PSN.

Na het enorme succes van Final Fantasy VII, bracht square dit achtste deel in 1999 op de markt. Het is het eerste deel waar mensen echt op mensen lijken terwijl oudere games gekenmerkt werden door grote hoofden. Ook de manier van vechten ging in dit deel op de schop.

Met deze release is deze vernieuwende titel in de serie eindelijk ook op PC in Full HD te spelen. Daarnaast is Steam volledig geïntegreerd waardoor je nu ook achievements kunt verdienen.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*