Home / Geen categorie / Eerste EpiCon een feit

Eerste EpiCon een feit

>Ruim 4.000 bezoekers met een passie voor games, eSports, film en Game of Thrones trokken afgelopen weekend naar de Brabanthallen.

De eerste editie van EpiCon trok ook online veel bezoekers: er werden ruim 132.000 unieke viewers geregistreerd`.

EpiCon richt zich op gaming, eSports en cosplay. EpiCon Summer kende naast een verscheidenheid aan game publishers en indies, een voor Nederland unieke eSports Arena waar samen met ESL Benelux het hele weekend een groots podium werd geboden aan eSports. Alle matches werden op het hoofdkanaal van Twitch aangeboden waar met 132.000 unieke viewers een absoluut record voor de Benelux werd neergezet. Zowel standhouders als bezoekers waardeerden de positieve, ontspannen sfeer tijdens het evenement. Niels Roodenburg, initiatiefnemer van EpiCon, kijkt tevreden terug op de eerste editie van EpiCon: “We hebben met EpiCon Summer laten zien dat er ruimte is voor een event dat zich voornamelijk richt op gaming, cosplay en eSports, en daarbij vooral de bezoekers en deelnemers centraal stelt. Op het gebied van eSports hebben we samen met de ESL Benelux een unieke prestatie neergezet, en deze doelgroep het podium gegeven dat ze verdienen. Voor de winter editie zullen wij ons dan ook nog meer gaan focussen op eSports, en een bredere verscheidenheid aan games en competities neerzetten. Standhouders als 2K met Evolve en Borderlands, waar het van opening tot sluiting continue vol stond, hebben reeds aangegeven met de volgende editie mee te willen gaan. Gezien het grote aantal mooie releases in deze periode, willen we de komende tijd in gesprek met de game publishers om het aanbod op EpiCon te vergroten.

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*