Home / Hardware / Muizen / E3: Logitech presenteert muis die tijdens gebruik, draadloos oplaadt

E3: Logitech presenteert muis die tijdens gebruik, draadloos oplaadt

>Logitech gaat eindelijk groots aan de slag met draadloos opladen. Niet met een laf, los ladertje, maar zoals het hoort. Door de lader in de muismat te introduceren. Het idee klinkt zo simpel, maar er was duidelijk heel veel tijd voor nodig voordat een grote speler het ook echt is gaan doen. En ja, dat is een fijne gedachte.

Logitech heeft deze nieuwe manier van opladen G PowerPlay genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden gaar deze voorlopig vooral op de gaming lijn van Logitech in worden gezet en dan ook meteen met de nieuwste high-end muizen van Logitech, de G703 en de G903.

Powerplay bestaat uit een magnetisch veld dat door de muismat wordt opgewekt. Wanneer een muis met een ‘Powercore’ zich op de mat bevindt, zal deze gebruik maken van het magnetisch veld om op te laden. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop tandenborstels en smartphones draadloos worden geladen, al is het magnetisch veld hier veel groter. Anders zou het alleen werken als de muis op een bepaalde plek op de mat zou liggen.

De snelheid van de draadloze verbinding tussen muis en computer is van groot belang. De nieuwe muizen hebben dan ook de G Lightspeed technologie van Logitech meegekregen. Deze moet een datasnelheid halen die vergelijkbaar is met een bedraad systeem. Een knappe prestatie.

Verder zijn de nieuwe muizen uitgerust met de PMW3366 optische sensor waar Logitech al langer enorm mee weet te scoren. Deze zorgt voor een zeer nauwkeurige tracking over de hele DPI schaal. Mechanische button spanning zorgt voor nog betrouwbaardere muisknoppen terwijl het design gebruik door zowel links- als rechtshandige mensen mogelijk maakt.

Beschikbaarheid

Vanaf september ligt de nieuwe lijn in de winkel. Een G Powerplay muismat gaat dan €129 kosten. De G703 gaat €119 kosten en de G903 €179.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*