Home / Handheld & Mobile / Android / E3 2015: Square Enix E3 games overzicht

E3 2015: Square Enix E3 games overzicht

>Square Enix heeft een volledig overzicht uitgebracht van alle aankondigingen tijdens de E3. Hier zie je het volledige overzicht terug!

 

Consoles / PC games

Life is Strange (aflevering 4-5)

 • Platform: Playstation 4, Xbox One, PC, Xbox 360, Playstation 3
 • Ontwikkelaar: DONTNOD
 • Verkrijgbaar: Zomer 2015
  Life is Strange, dat wordt ontwikkeld door DONTNOD Entertainment, de studio uit Parijs die in 2013 haar debuutspel “Remember Me” uitbracht, vindt plaats in het fictieve stadje Arcadia Bay, Oregon, waar studente Max Caulfield terugkeert na een afwezigheid van vijf jaar. Nadat ze is herenigd met haar vriendin Chloe, begint het paar de ongemakkelijke waarheid te ontdekken achter de verdwijning van medestudent Rachael Amber.

 

Final Fantasy XIV: Heavensward

 • Platform: Playstation 3, Playsation 4, PC en Mac OS
 • Ontwikkelaar: Square Enix
 • Verkrijgbaar: 23 juni 2015
  Heavensward is de langverwachte eerste uitbreiding voor de populaire online titel Final Fantasy XIV, die een nieuwe koers voor spelers uitzet met een verhoogd maximumlevel en gloednieuwe avonturen. De uitbreiding bevat een gloednieuwe verhaallijn over de Holy See of Ishgard en de duizend jaar durende Dragonsong War, een gloednieuw speelbaar ras genaamd de “Au Ra”, nieuwe jobs, en nog veel meer. De uitbreiding borduurt tevens voort op de cross-platform gameplay tussen Windows PC-, Mac OS-, Playstation 3- en Playstation 4-systemen.

 

Nosgoth

 • Platform: Windows PC
 • Ontwikkelaar: Psyonix
 • Verkrijgbaar: In open bèta, release TBA
  Nosgoth, dat is ontwikkeld door Psyonix, is een dynamisch en competitief teamspel voor meerdere spelers, waarin diverse meedogenloze mensen en vampiers de strijd aangaan om te overleven. De twee rassen hebben zeer uiteenlopende speelstijlen: mensen beschikken over een arsenaal van allesverwoestende wapens en dodelijke apparaten, terwijl vampiers zijn gespecialiseerd in bloederige contactaanvallen die worden versterkt door hun onmenselijke vaardigheden. Nosgoth speelt zich af in de duistere fantasiewereld van de serie Legacy of Kain en zit momenteel in gesloten bèta.

 

Triad Wars

 • Platform: Windows PC
 • Ontwikkelaar: United Front Games
 • Verkrijgbaar: In gesloten bèta, release TBA

Triad Wars, dat zich afspeelt in de levendige stad Hongkong en het universum van Sleeping Dogs, is een online actie-avontuur voor de pc met een open wereld, waarin je als held van het verhaal te maken krijgt met zwaar geweld en non-stop krijgskunst in de knallende misdaadwereld van films uit Hongkong. Smeed je eigen rijk in het duistere hart van Hongkong en manipuleer de triades van de onderwereld als het ultieme criminele meesterbrein. Behaal je doel strategisch via afpersing, hacking en witwaspraktijken, of baan je vechtend een weg naar de top met een dodelijke combinatie van wapens, messen en vuisten. Domineer op straat, voordat de straat jou domineert. Registreer nu hier voor de gesloten bèta op.

 

Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below

 • Platform: PlayStation 4
 • Ontwikkelaar:  ω- Force (Omega Force) van Koei Tecmo Games
 • Verkrijgbaar: 16 oktober 2015
  Dragon Quest, een van de meest iconische RPG-series uit Japan, wordt gepresenteerd als een grootschalige actie-RPG. Spelers moeten het opnemen tegen een vijandelijke overmacht, zwermen vijanden uitdagen en gigantische monsters onderwerpen. Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below wordt uitgebracht voor het PlayStation®4-systeem met schitterende high-definition graphics, boordevol personages en monsters van de wereldberoemde vormgever Akira Toriyama. Zowel Yuji Horii, regisseur en maker van DRAGON QUEST, als Koichi Sugiyama, de componist die sinds het eerste deel nauw met de serie is verbonden en tevens de maker is van talloze gedenkwaardige muzikale meesterwerken, zijn nauw betrokken bij deze grootschalige actie-RPG.

 

Rise of the Tomb Raider

 • Platform: Xbox One en Xbox 360
 • Ontwikkelaar: Crystal Dynamics
 • Verkrijgbaar: 13 november 2015
  In het veelgeprezen Tomb Raider heeft Lara Croft een verschrikkelijke gebeurtenis overleefd, om vervolgens te worden beschuldigd van medeplichtigheid aan een doofpotaffaire. Nadat Lara een oud mysterie heeft onthuld, moet ze de meest verraderlijke en afgelegen regio’s van Siberië verkennen om het geheim achter onsterfelijkheid te ontdekken, voordat het in handen komt van de meedogenloze Drie-eenheid. Lara moet slim zijn, gebruikmaken van haar survival skills, nieuwe allianties vormen en uiteindelijk haar lot als Tomb Raider onder ogen zien. Geniet van geweldige actiemomenten, verover schitterende vijandige omgevingen, voer hevige guerillagevechten en verken ontzagwekkende dodelijke graftombes in deze evolutie van survival-actie. Als Lara in Rise of the Tomb Raider aan haar eerste grote Tomb Raider-expeditie begint, wordt ze meer dan alleen maar een survivor.

 

Just Cause 3

 • Platform: PlayStation 4, Xbox One en Windows PC
 • Ontwikkelaar: Avalanche Studios
 • Verkrijgbaar: 1 december 2015
  De mediterraanse republiek Medici lijdt onder de ijzeren vuist van generaal Di Ravello, een dictator met een onverzadigbare machtslust. Gelukkig is daar Rico Rodriguez, een man met een missie om de macht van de generaal koste wat kost te breken. Met meer dan 1000 vierkante kilometer aan complete vrijheid (van het luchtruim tot de zeebodem) en een enorm arsenaal aan wapens, gadgets en voertuigen kun je chaos zaaien op de meest creatieve en explosieve manieren die je maar kunt bedenken.

 

Hitman

 • Platform: PlayStation 4 Xbox One en Windows PC
 • Ontwikkelaar: Io Interactive
 • Verkrijgbaar: 8 december 2015
  In het creatieve stealth-actiespel Hitman doodt de speler als huurmoordenaar machtige, belangrijke doelwitten op exotische locaties overal ter wereld, van het modieuze Parijs en de zonnige kust van Italië tot de stof en de drukte van de markten in Marrakesh. In het spel moet je doelwitten uitschakelen in enorme en ingewikkelde sandboxlevels, waarbij je de aanpak volledig zelf kunt bepalen. Waar je naartoe gaat, wanneer je toeslaat, wie je doodmaakt: dat bepaal je allemaal zelf. Voor het eerst is het een digitale versie van Hitman die spelers als eerste uitnodigt om de wereld van huurmoordenaars te betreden.

 

Deus Ex: Mankind Divided

 • Platform: PlayStation 4, Xbox One, en Windows PC
 • Ontwikkelaar: Eidos-Montréal
 • Verkrijgbaar: Begin 2016
  Deus Ex: Mankind Divided, het vervolg op het veelgeprezen Deus Ex: Human Revolution, borduurt voort op het kenmerkende systeem van keuzes en consequenties en de gameplay van actie-RPG’s om een gedenkwaardige en bijzonder realistische ervaring neer te zetten. Spelers kruipen opnieuw in de huid van Adam Jensen, nu een ervaren geheim agent, om toegang te krijgen tot zijn nieuwe arsenaal met configureerbare geavanceerde wapens en mechanische uitbreidingen. Tijdens een race tegen de klok moet Adam de juiste aanpak kiezen en bepalen wie hij wel en niet kan vertrouwen om een enorme wereldwijde samenzwering te ontrafelen.

 

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

 • Platform: PlayStation®4 computerentertainmentsysteem
 • Ontwikkelaar: tri-Ace
 • Verkrijgbaar: 2016
  Het nieuwste hoofdstuk van de langverwachte futuristische role-playing game wordt uitgebracht in 2016. Het spel wordt ontwikkeld door tri-Ace, de gevierde studio achter de Star Ocean-serie. Met personageontwerpen van akiman (Akira Yasuda) is dit een episch avontuur met gameplay en dynamische tussenfilms die naadloos in elkaar overgaan, zodat de realistische verhaalvertelling nog meer diepgang krijgt.

 

World of Final Fantasy

 • Platform: PlayStation4 en Playstation Vita
 • Ontwikkelaar: Square Enix
 • Verkrijgbaar: 2016
  World of Final Fantasy combineert klassieke RPG-spelmechanismen met frisse en fantasierijke speelgoedachtige graphics. Omdat dit een gloednieuwe titel in de Final Fantasy franchise is, kan dit spel worden gespeeld door zowel fans als nieuwkomers in de serie. Spelers leiden een tweeling door gevarieerde Final Fantasy werelden en komen ondertussen aandoenlijke en bekende monsters tegen. Vang en houd bekende monsters als de cactuar, chocobo en behemoth om alternatieve vormen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren.

 

Kingdom Hearts III

 • Platform: PlayStation®4 computerentertainmentsysteem en Xbox One®, het alles-in-één game and entertainment systeem van Microsoft
 • Ontwikkelaar: Square Enix
 • Verkrijgbaar: TBA
  Square Enix heeft als aankondiging van de groeiende wereld van Kingdom Hearts een nieuwe gameplay-trailer voor de E3 uitgebracht. Fans van de langverwachte titel uit de gevierde serie van Disney Interactive en Square Enix zien Sora en zijn vertrouwde vrienden Donald Duck en Goofy avonturen beleven in de wereld die is gebaseerd op de populaire animatiefilm Tangled. De trailer geeft tevens nieuwe hints over de verhaallijn, en bevat schitterende graphics en nieuwe spelelementen. De wereld op basis van de film Tangled is een van de vele grote aankondigingen die het team in petto heeft, en het is de eerste voorbode van een grotere, verdergaande creatieve samenwerking tussen Square Enix en The Walt Disney Animation Studios.

 

NieR New Project (tijdelijke projectnaam)

 • Platform: PlayStation 4
 • Ontwikkelaar: PlatinumGames Inc.
 • Verkrijgbaar: TBA
  NieR New Project is een nieuwe third-person action role-playinggame en de opvolger van de culthit NieR uit 2010. NieR New Project biedt een frisse mix van actie- en RPG-gameplay en wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met PlatinumGames Inc. Het louter uit sterren bestaande ontwikkelingsteam van het spel bestaat uit producent Yosuke Saito (Dragon Q X/NieR), regisseur Yoko Taro (Drakengard/NieR), personageontwerper Akihiko Yoshida van CyDesignation, Inc. (Final Fantasy XIV/Bravely D), spelontwerper Takahisa Taura van PlatinumGames Inc. (Metal Gear Rising: Revengeance) en componist Keiichi Okabe van Monaca Inc. (Tekken/Drakengard/NieR).

 

Project Setsuna (tijdelijke projectnaam)

 • Platform: Nog te bepalen
 • Ontwikkelaar: Tokyo RPG Factory
 • Verkrijgbaar: 2016
  Project SETSUNA is een gloednieuwe RPG-serie ontwikkeld door Tokyo RPG Factory, een nieuw opgerichte studio die is gespecialiseerd in Japanse RPG’s. De eerste titel van de studio moet in 2016 wereldwijd voor consoles worden uitgebracht.

 

 

Mobiel

Lara Croft: Relic Run

 • Platform: iOS, Android en Windows Phone 8
 • Ontwikkelaar: Simutronics
 • Verkrijgbaar: Nu
  Square Enix en Simutronics creëren samen met Crystal Dynamics de ultieme runner-ervaring voor alle fans van mobiele games. Wanneer een schimmige samenzwering de wereld bedreigt, kan alleen Lara Croft de waarheid aan het licht brengen. Baan je rennend, zwaaiend, rijdend en duikend een weg door uitdagende omgevingen, zoals jungletempels en door zandstormen geteisterde woestijnruïnes. Gebruik parkourmoves om probleemloos te schakelen tussen snelle voertuigen en intuïtieve gevechten tegen epische eindbazen, inclusief de iconische tyrannosaurus, om aanwijzingen te verzamelen en oude relieken te vinden.

 

Hitman Sniper

 • Platform: iOS en Android
 • Ontwikkelaar: Square Enix Montréal
 • Verkrijgbaar: Nu
  Hitman: Sniper is een creatieve, klassementsgedreven sandbox-ervaring waarin spelers in de huid van Agent 47 kunnen kruipen. Het is een schietspel vanuit vaste positie dat zich afspeelt in het schitterende Montenegro. Zoom in op het doelwit en maak gebruik van vaardigheden, subtiliteit, trucs en de omgeving om je contracten uit te voeren en de ultieme sluipschutter te worden.

 

Final Fantasy Portal App

 • Platform: iOS, Android
 • Ontwikkelaar: Square Enix
 • Verkrijgbaar: Zomer 2015
  Een compleet naslagwerk voor het laatste nieuws over games, publicaties, muziek, producten en evenementen die zijn gerelateerd aan Final Fantasy. Door zich aan te melden met een Square Enix ID kunnen spelers punten verzamelen die kunnen worden ingewisseld voor items. Het populaire Triple Triad-kaartspel van Final Fantasy VII maakt ook haar mobiele debuut.

 

Lara Croft Go

 

 • Platform: iOS, Android en Windows Phone 8
 • Ontwikkelaar: Square Enix Montréal
 • Verkrijgbaar: Nog te bepalen
  Lara Croft Go is een turn-based puzzelspel dat zich afspeelt in een ongelooflijke, schitterend geanimeerde wereld. Ga op avontuur en onthul de mysteries van de Queen of Venom: verken mysterieuze locaties, los oude enigma’s op en ga verraderlijke uitdagingen aan in deze unieke kijk op het nostalgische Lara Croft-universum.

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*