Home / Hardware / Audio / Creative introduceert audiofiele geluidskaart voor gamers

Creative introduceert audiofiele geluidskaart voor gamers

>Of je nou gamer bent of niet, de nieuwste geluidskaart van Creative wil je als audiofiel gewoon in jouw PC hebben zitten. De Sound BlasterX AE-5 is de eerste geluidskaart die zowel de gamer als de audiofiel op haar wenken zal bedienen.

Het begint allemaal al bij de Xamp van Creative. Deze hoofdtelefoonversterker is opgebouwd op basis van transistors van Discrete en WIMA condensatoren. Beide audiokanalen hebben een eigen versterker op deze Sound BlasterX AE-5 geluidskaart. De versterker kan hoofdtelefoons van 1 Ω tot 600 Ω aansturen.

Even belangrijk zijn de DAC en audioprocessor die op de Sound BlasterX AE-5 liggen. De opstelling bestaat uit een quad-core Core3D audioprocessor in combinatie met een 122dB ESS Sabre-Class DAC. De combinatie kan geluid uitsturen met een detail van 32-bit/384kHz. Dat ligt dus een stuk hoger dan de 24-bit audio die we normaal al als hi-res audio bestempelen. Natuurlijk is de DSP ook gericht op gamers en biedt onder anderen ondersteuning voor 7.1 virtual surround. Er is ook ondersteuning voor Intel HD Audio Panel zodat je de audio aansluitingen gemakkelijk kunt doorlussen in jouw behuizing.

Voor gamers die ook houden van casemodding bevat de Sound BlasterX AE-5 ook een geïntegreerde RGB controller en RGB verlichting. Creative noemt dit haar Aurora Reactive Lighting System. Je krijgt er ook een LED strip van 30 CM met 10 LED’s bij die op de kaart kan worden aangesloten en in de behuizing van de PC kan worden gemonteerd. Er verschijnt zelfs een speciale Sound BlasterX AE-5 Pure Edition. Dan is de kaart wit en krijg je vier Led strips. Dei versie verkoopt Creative alleen direct.

Ook leuk voor gamers is de Scout 2.0 app die met de kaart samenwerkt. Deze app geeft je op het display van jouw smartphone een radarbeeld dat laat zien waar tegenstanders zich zouden kunnen bevingen aan de hand van het audiosignaal.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*