Home / Hardware / Mediaplayers / CES: Razer komt met eigen Android gameconsole

CES: Razer komt met eigen Android gameconsole

>Na MadCatz en Nvidia komt ook Razer met een eigen gameconsole op basis van Android. Daarbij valt al meteen op te merken dat de console van Razer goedkoop is, maar qua hardware een interessantere specsheet laat zien dan wat MadCatz presenteerde tijdens de Gamescom van 2013. Daarnaast gebruikt Razer als één van de eersten het Android TV platform.

Razer heeft haar Android gameconsole de Forge TV gedoopt. In de Forge TV vinden we wen 2,5GHz Snapdragon 805 chipset die bestaat uit een quad-core processor in combinatie met een stevige Adreno 420 GPU en een nette 2GB aan werkgeheugen. Let wel, de Forge TV richt zich vooral op een goede Full HD game-ervaring. Dit in tegenstelling tot Android box bouwers als Minix, Tronsmart en Ugoos die zich al echt op 4K richten.

Razer voorziet de Forge TV van 16GB aan interne opslagruimte en dual-band WiFi met ondersteuning voor ac. Opvallend is dat Razer daarbij niet voor een externe antenne heeft gekozen. Een keuze die de andere merken wel bewust maken om de kwaliteit van streaming media te verbeteren. Voor het aansluiten van externe drives, toetsenborden en andere accessoires krijg je van Razer één USB 3.0 uitgang, maar deze is wel in stijlvol groen uitgewerkt.

Razer komt meteen met een serie accessoires voor de Forge TV in de vorm van de Serval controller (€79,99 of €50 extra) en het Turret keyboard (€129,99).

Echt onderscheidend wordt de Forge TV met behulp van de Cortex: Stream app die Razer zal meeleveren. Deze streamt jouw PC games naar de Forge TV waardoor je eigenlijk een privé OnLive krijgt.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*