Home / PC & Consoles / Atari gaat toch weer spelcomputers bouwen

Atari gaat toch weer spelcomputers bouwen

>Atari was één van de eerste bedrijven die spelcomputers bouwde, en behoorde tot de vroege groep die er ook weer mee stopte. Jarenlang bouwde Atari nog wel games voor andere spelcomputers. Maar daar komt nu verandering in.

Atari bouwde in haar vroege jaren een enorm portfolio van bekende games op. Titels als Centipede, Galaga, Space Invaders, Pac-Man en River Raid houden het bedrijf al jaren overeind. Nouja, behalve dat faillissement in 2013 dan…

In een teaser video van de Atari Box zien we dat Atari toch weer aan eigen hardware lijkt te werken. Maar wat ze precies gaan bouwen is nog onbekend. In de video zien we in eider geval een klassiek houten afwerking en we zien iets dat op USB poorten werkt.

Gezien Atari al langer mobiele games maakt, zit er enorm veel kennis van Android. Het zou dus goed kunnen dat ze een Android box hebben gemaakt en deze als console in de markt willen zetten. Zoiets als de Ouya van jaren geleden. Het zou ook goed kunnen dat Atari met een meer volwassen console komt zoals de Xbox en de PS4. Gezien die twee op een gewone PC architectuur zijn ontwikkeld, zou Atari veel ontwikkelaars voor zich kunnen winnen door ook een console op de architectuur te bouwen. Maar hoe kan Atari zich dan onderscheiden? Een mini console op basis van Android lijkt de meest logische stap voor het bedrijf.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*