Home / Hardware / Mediaplayers / Amazon lanceert Fire TV, haar eigen Android mediaplayer

Amazon lanceert Fire TV, haar eigen Android mediaplayer

>Amazon heeft deze week de Fire TV aangekondigd. Een nieuwe mediaplayer die net als de Fire eReaders draait op Android. Met een verkoopprijs van $99 gaat de online webwinkel de concurrentie aan met aanbieders van dergelijke mediaplayers uit China.

Hoewel Amazon niet heel veel prijs geeft over de specs van de Fire TV, weten we wel dat het een quad-core 1.7GHz processor bevat met 2GB aan werkgeheugen en een Adreno 320 GPU. Dat laatste zal gamers vooral aanspreken. De meeste mediaplayers op basis van Android gebruiken Mali 400 GPU’s die heel wat minder krachtig zijn. Om echt te gamen komt Amazon trouwens met een joypad die $40 gaat kosten.

Amazon-Fire-TV

De Fire TV heeft een s/pdif uitgang om hem op je surroundset aan te sluiten en beschikt over zowel een LAn aansluiting als WiFi. Je krijgt standaard 8GB aan opslagruimte, dus er zal ook wel een micro-SD slot zijn. Anders kom je al snel in de problemen ;-).

Amazon levert een beperkte afstandsbediening mee die gebruik maakt van bluetooth. Een dongle is dan niet nodig. Natuurlijk probeert Amazon vooral haar eigen videodiensten op de Fire TV te promoten, maar grote diensten als Netflix en Hulu hebben ook apps die je op de Fire TV kunt zetten.

Amazon-Fire-TV-Specs

Hoewel er al lang geruchten gaan dat Amazon ook in Nederland werkzaam wilt zijn, is Fire TV hier voorlopig nog niet te krijgen.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*