Home / PC & Consoles / PC / Achter de schermen bij WRC 5

Achter de schermen bij WRC 5

>De Franse studio BigBen Interactive en Kylotonn Games is bezig met de ontwikkeling van de rally-racegame WRC 5. En nodigen je graag uit voor een kijkje achter de schermen!

De video neemt je mee voor de eerste developer’s diary en geeft je een kijken achter de schermen bij de ontwikkelaar achter WRC 5. In de video krijg je tekst en uitleg van Diego Sartori en Alain Jarniou respectievelijk de creative director en game director. Onder de video lees je wie deze twee heren nou eigenlijk zijn!

 

 

Diego Sartori

Als automonteur begon Diego zijn carrière bij Citroën in 1992. Hij bouwde daarna een volledige Citroën AX Sport Group A en deed mee aan een aantal rallysprints in zijn moederland Denemarken. In 1998 liet Jason Watt hem zijn 1966 Ford Mustang prepareren voor vintage races, en in 2002 won Jason Watt het Danish Touring Car Championship met Diego als monteur en rijassistent in zijn team. Diego betrad de wereld van videogames in 2004 toen SimBin hem inhuurde om GTR te testen. Vanaf dat moment stonden Diego’s professionaliteit en technische expertise garant voor enorme vooruitgang: hij werkte aan GTR en GT Legends in 2005, en hij werd Producer van GTR 2 en Game Director van RACE – The Official WTCC Game. In 2007 ging hij als Creative Director aan de slag bij SimBin Studios, waar hij tot 2011 werkte aan RACE 07 en de uitbreidingspakketten. Hij bleef tot 2014 Creative Director en Management Group-lid bij SimBin Studios. In deze periode voegde hij RaceRoom Racing Experience en DTM Experience toe aan zijn portfolio. In 2014 liet hij zijn oog vallen op het WRC 5-project en verliet hij SimBin om Creative Director te worden bij Kylotonn.

Alain Jarniou

Met een technische opleiding in programmeren begon Alain Jarniou zijn carrière naast Frédéric Raynal bij No Cliché als Game Programmer van Toy Commander. In 2001 sloot hij zich aan bij Eden games en specialiseerde hij zich in racegames: hij werd Career Mode-manager van V-Rally 3, een spel dat volgens velen het rallygenre heeft gedefinieerd op de PlayStation®2. In 2004 voegde hij zich bij het team van de serie Test Drive Unlimited, een combinatie van race- en MMO-games en de eerste race-MMO op consoles. Hij was tevens Creative Director van Test Drive Unlimited 2. Van V-Rally 3, Test Drive Unlimited en Test Drive Unlimited 2 werden elk één miljoen exemplaren verkocht.

Mocht je vragen hebben aan Alain en Diego? Dat Kan! Je kan jouw aan beide heren stellen op de officiele Facebook pagina van de game met hastag #AskAlainDiego. Binnenkort zullen zij reageren op deze vragen in een nieuwe video die binnenkort zal verschijnen!

WRC 5 komt uit in de herfst van 2015 voor Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3, Playstation Vita en pc.

Over Jack Spoor

Al van jongs af aan gaan mijn intresses voornamelijk uit naar games, computers en hardware. Ik blijf zelf graag up to date en ben het liefst overal als eerste bij. Niet geheel raar dat ik nu al geruime tijd als editor te vinden ben op zowel Entert1 als Gadgetgear.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*