Home / PC & Consoles / Playstation 3 / 80 miljoen consoles en 300 games. Dat is de nalatenschap.

80 miljoen consoles en 300 games. Dat is de nalatenschap.

>Eind dit jaar mogen we dan eindelijk los op de Playstation 4, maar wat is op dat moment de nalatenschap van de good old PS3? Sony gaf ons wat cijfertjes.

Zo heeft Sony 80 miljoen PS3 consoles verkocht. Die 80 miljoen hongerige consoles worden gevoed met meer dan 300 PS3 games die in de afgelopen 7 jaar zijn uitgebracht.

Hier op mijn kantoor heb ik nog de allereerste uitvoering van de Playstation 3. Oké, ik heb de harddrive natuurlijk wel van een flinke upgrade voorzien. Ik geloof dat de oude drive niet eens ruimte had voor een prachtig spel als L.A. Noir.

Deze eerste uitvoering was bijzonder. Niet alleen omdat je er standaard al 4 USB poorten bij kreeg. Ook niet omdat er nog een SD en CompactFlash cardreader in zitten. Nee, door de emulatie. Deze uitvoering bevat namelijk zowel de Playstation chipset als de Playstation 2 chipset waardoor de games van beide consoles speelbar zijn.

Zit het leventje van de PS3 erop? Nee, nog lang niet. Net als bij de PS2, zal de PS3 nog lang als entry-level console verkocht worden. Handig voor gamers die wel een Playstation ervaring willen, maar niet het budget voor een PS4 hebben. je mag dus ook verwachten dat we nog veel nieuwe PS3 games gaan zien waaronder een aantal first party games van Sony. Zo zal de PS3 toch nog Gran Turrismo 6 krijgen.

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*