Home / TV & Films / Bioscoop / Review: Star Wars Episode VII: The Force Awakens (Bios)

Review: Star Wars Episode VII: The Force Awakens (Bios)

Far, far away… Daar begon dit magische deel gelukkig ook mee, het vertrouwde gevoel van de buitenaardse epos. Hoor je het pakkende deuntje en zie je de weglopende letters in de galaxy verdwijnen? Ga mee met Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

Lees hier de uitgebreide review van de nieuwste Star Wars film. Let op verder in de review wordt duidelijk aangegeven dat er een stukje spoiler alert aankomt. Dit staat duidelijk aangegeven, sla dat stukje dan even over als je de film nog moet gaan kijken.

Star-Wars-The-Force-Awakens-poster

De productie

De regisseur van deze nieuwe kaskraker is meneer J.J. Abrams. We kennen hem van de laatste Star Trek film die hij een geheel nieuw en succesvol leven inbracht. Nu maakt hij weer enorm indruk met zijn talent voor epische films bij Star Wars Episode VII: The Force . De ‘leerling’ van de Jedi master George Lucas is mevrouw Kathleen Kennedy. Zij was al een aantal jaar in ‘de leer’ bij haar meester en is in deze grote titel de producer vanuit Disney.

Latest-The-Force-Awakens-Trailer-Description

Dat Star Wars tegenwoordig een Disney productie is doet niets af van de eerdere delen. Sterker nog, met alle force die Disney in zich heeft draagt het alleen bij tot nog een mooiere productie.  Sinds 2012 is de filmserie van George Lucas (Lucasfilm) overgenomen door de Walt Disney Company. George wilde zijn buitenaardse handdoek in de ring gooien, maar niet zonder dat zijn levenswerk juist werd doorgegeven. Kathleen Kennedy was zijn antwoord bij Disney. Merkt de kijker hier iets van? Nee,  het zevende deel van de franchise heeft alles wat een unieke Star Wars film zo mooi maakt. De strijd van het goede tegen het kwade, de geweldige muziek, de intrigerende planeten en hun bewoners, de verfrissende humor, suizende X-Wing star fighters, een tikje romantiek en natuurlijk de altijd mysterieuze force.

Het verhaal

Het verhaal van The Force Awakens speelt zich dertig jaar na de vernietiging van de (tweede) Death Star af. De held Luke Skywalker heeft teruggetrokken naar een geheime locatie omdat hij zich verantwoordelijk voelde voor het creëren van een duistere Jedi knight.  Een nieuw kwaad dat zich bekendmaakt als de First Order is ontstaan uit de as van het Galactisch Keizerrijk en wilt natuurlijk maar één ding: een einde maken aan het Verzet en de Nieuwe Republiek.

Star-Wars-7-Character-Guide-Finn-Rey

Poe Dameron is een piloot die vecht voor de resistance. Hij heeft een geheime kaart in zijn robotje BB-8 die uit handen moet blijven van de Storm Troopers die hem achterna zitten. Wanneer hij gevangen wordt genomen door een ‘Sith Lord in training’ Kylo Ren (zoon van Han Solo en de prinses) wordt hij bevrijd door een nieuw hoofdpersoon: de ex trooper Finn. Deze beste knul Finn ontmoet tijdens zijn ontsnappingspoging  de jonge dame Rey, die net als hij een hoofdrol krijgt in deze film. Samen besluiten ze dat de rollende robot BB-8 in veiligheid moet worden gebracht. Gelukkig hoeven ze dat niet alleen te doen. Meer kan ik niet vertellen zonder de inhoud van de film te spoilen, dus ga ik er iets omheen draaien. 🙂

Star+Wars+The+Force+Awakens+9

Conclusie

TFA is voor mij de spectaculairste episode tot nu toe. Dat komt meer door de combinatie van special effects door de techniek vandaag de dag, dan door het verhaal. Star Wars fans zullen zeker genieten van deze heerlijke film, maar verhalend waarschijnlijk minder aan hun trekken komen. Aan de andere kant is het de eerste film uit een drieluik en zo was ook ooit LOTR 1 voor veel mensen een intro. Het 3D aspect in deze film komt enorm tot zijn recht. Nooit eerder had ik het gevoel dat de zaal draaide en dat vliegtuigen echt langs mij heen vlogen. Heerlijk! De karakters zijn buitengewoon goed gecast en acteren fenomenaal, vooral de jonge Finn (John Boyega) maakt iedereen aan het lachen, op een onschuldige manier. Ook is de jonge dame Rey (Daisy Ridley) al snel een oogappeltje van menig Star Wars kijker. Wat erg leuk is aan deze episode is het terugzien van oude bekenden zoals Han Solo en Chewbacca. In de film die twee en een half uur duurt is het een heerlijke ervaring in een eindeloze reis met ontspanning, verwondering en actie. Helaas zijn er een paar momenten in de film die wat wenkbrauwen optrokken, daar ga ik toch even op in, maar denk om de spoiler alert hier beneden. Je kunt het schuingedrukte gewoon skippen.

**SPOILER ALERT**

Wanneer Rey voor het eerst een tipje van de Force proeft tijdens haar ondervraging door Kylo Ren lijkt ze opeens te weten dat zij de Force kan gebruiken. Ook weet ze opeens dat ze troopers geestelijk kan opdragen wat zij wil. Zo ontsnapt ze bijvoorbeeld wel erg gemakkelijk uit haar gevangenis. Het was een stuk logischer geweest als Kylo Ren hier wat extra informatie over had gegeven tijdens bijvoorbeeld wat opschepperij over zijn kracht. Ook was het vreemd dat Han Solo en de prinses weer twee handen op één buik leken, maar bij het overlijden van Solo er geen traantje gelaten werd, door niemand echt eigenlijk. Het gevecht tussen Kylo Ren en Rey was ook wat vreemd, vooral omdat we Rey nog nooit hadden zien zwaardvechten. Dit kon ze als één van de beste. Ach, dit zijn slechts verwonderingen in een fantastische film. 

**SPOLER ALERT over**

forceawakens4-xlarge

Al met al kan ik deze film alleen maar besluiten zoals ik dat ook tijdens de film deed met ‘wauw’ en ‘wat een beleving’, want dat is The Force Awakens. Een nieuwe, nog onbekende beleving die iets bijzonders te weeg gaat brengen in de volgende films en in de volgende lichting Jedi knights.

Meer Star Wars

Wanneer kunnen alsjeblieft weer genieten van een nieuwe Star Wars film? Dat gebeurt jaarlijks, maar niet zoals je wellicht zou denken. Als eerst volgen we een serie de ze de Anthology reeks noemen. Een zijlijn van het verhaal dat zich los van the Force Awakens verhaallijn afspeelt. De eerste titel is genaamd Rogue One en kunnen we 16 december 2016 ‘al’ verwachten.  De eerste volgende  die past in de verhaallijn van de laatste film is episode VIII. Die kunnen we zien in 2017. De tweede Anthologyfilm zal gaan over het jonge leven van smokkelaar Han Solo en zal in 2018 verschijnen. In 2019 besluiten we met het 3e deel van de Force Awakens verhaallijn en is episode IX de laatste. Al met al veel om naar uit te kijken en het lijkt alsof we de komende jaren met de kerst goed zitten.

May the force be with you all.

Far, far away… Daar begon dit magische deel gelukkig ook mee, het vertrouwde gevoel van de buitenaardse epos. Hoor je het pakkende deuntje en zie je de weglopende letters in de galaxy verdwijnen? Ga mee met Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Lees hier de uitgebreide review van de nieuwste Star Wars film. Let op verder in de review wordt duidelijk aangegeven dat er een stukje spoiler alert aankomt. Dit staat duidelijk aangegeven, sla dat stukje dan even over als je de film nog moet gaan kijken. De productie De regisseur van deze nieuwe kaskraker is meneer J.J. Abrams.…

Overzicht Reviews

Cijfer

Cijfer: 9

Opsomming: Een geweldige 'must see' toevoeging aan het fantastische Star Wars repertoire. Kijken dus!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
90

Over Jeroen Andreasen

Jeroen: Gadget & Games. Voornamelijk PS4 en 3DS. Favoriete games zijn Final Fantasy IX en X, Modern Warfare 2, Tekken Tag Tournament en de handheld Pokémon games. Naast gamen en testen schrijf ik voor www.jcmuts.nl

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*