Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Falling Skies Seizoen 4 (Blu-Ray)

Review: Falling Skies Seizoen 4 (Blu-Ray)

>Steven Spielberg’s Falling Skies is terug. In het derde seizoen wisten de laatste mensen hulp te krijgen van de Volm om de bezetters, de Espheni, een pak slaag te geven. Bij aanvang van het derde seizoen blijken de Volm de strijd te hebben opgegeven omdat ze simpelweg andere prioriteiten hebben. Ondertussen hebben de Espheni iets nieuws bedacht om de overgebleven mensen onder controle te krijgen.

Het vierde seizoen kan opgeknipt worden in twee delen. In het eerste deel zien we hoe de hele groep gevangen wordt genomen door de Espheni. Die hebben een soort gevangenissen ontwikkeld die ze ghetto’s noemen. Deze zijn over de hele wereld te vinden en bereiden de mensen die erin gevangen zitten voor op een nieuwe toekomst onder de Espheni.

In de Ghetto waar onze Tom Mason en zijn familie/vrienden zitten, zit Tom al snel opgesloten in een eigen cel. Tegelijkertijd weet hij de rol van de ‘ghost’ te spelen. Een soort van Zoro die het, op zijn motor, de Espheni erg lastig maakt.

Zonder al te veel te verklappen, gaat de tweede helft vooral over de terugkeer van Lexi. Lexi is het liefdeskint van Tom en Anne. In seizoen drie bleek je al de nodige capaciteiten te hebben die voor een baby een beetje vreemd waren. In dit seizoen komen we er achter dat Tom (enigszins logisch) niet de vader van het kind is. Lexi komt in een tweestrijd terecht waarbij haar idee over goed en slecht vertroebeld raakt.

Zonder al te veel te verklappen is dit in grove lijnen het verhaal van het vierde seizoen. Oké, en er zit een soort nazi kamp in en John Pope krijgt een vriendinnetje. Maar meer vertel ik echt niet.

Beschikbaarheid

Fallign Skies seizoen 4 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Steven Spielberg's Falling Skies is terug. In het derde seizoen wisten de laatste mensen hulp te krijgen van de Volm om de bezetters, de Espheni, een pak slaag te geven. Bij aanvang van het derde seizoen blijken de Volm de strijd te hebben opgegeven omdat ze simpelweg andere prioriteiten hebben. Ondertussen hebben de Espheni iets nieuws bedacht om de overgebleven mensen onder controle te krijgen. Het vierde seizoen kan opgeknipt worden in twee delen. In het eerste deel zien we hoe de hele groep gevangen wordt genomen door de Espheni. Die hebben een soort gevangenissen ontwikkeld die ze ghetto's noemen.…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Afwerking

Opsomming: Ook dit vierde seizoen kijkt gewoon lekker weg. Het verhaal kent ruim voldoende ontwikkeling om iedere aflevering (12 in totaal) weer te boeien. Hoewel ik aan het einde van het seizoen het idee kreeg dat de schrijvers nu toch echt naar een slot toe aan het werken zijn, weten ze ook dit seizoen weer met een interessante cliffhanger af te sluiten. Een cliffhanger die opnieuw het hele verhaal van de strijd tussen mens en Espheni kan omgooien.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*