Review: LG G3

>Dat de LG G3 het scherpste scherm heeft dat je op dit moment kunt krijgen zal geen verrassing zijn. Hoe het zit met de rest van de entertainmentfeatures, lees je vandaag op Entert1.nl.

Unboxing

In de doos van de G3 vinden we weinig verrassingen. Met de QuadBeat 2 levert LG in ieder geval een zeer goede in-ear headset mee.

Design

Waar Samsung bekend is met haar leer-look, kiest LG voor plastics in een metaal-look. Hoe dan ook, de G3 ziet er erg net uit en ligt prima in de hand. Er is veel aandacht geweest voor de details zoals je op onderstaande foto’s kunt zien.

Display

Laten we meteen met het display starten. 1440×2560 pixels op 5,5 inch. Daar kun je een Full HD film op draaien en dan heb je nog pixels over. Voor de filmliefhebber is dit een display waar je nog lang mee vooruit kan. Pas tijdens de IFA verwachten we over andere toestellen met dit soort displays te horen.

Voor de iPhone fans is het wellicht aardig om te weten dat dit display 640 pixels per inch bevat. De iPhone 5C heeft 326 pixels per inch op haar Retina display. De G3 is dus bijna twee keer zo scherp.

Hoewel het een IPS display betreft, is het contrast van de G3 één van de betere. Iets dat vooral meespeelt in donkere scènes.

Geluid

De G3 moet het met een mono speaker doen, maar dan ook meteen met een bijzondere. De speaker heeft een maximaal vermogen van 1 Watt en dat is heel hard. Boven de 70% volume raak je wel buitengewoon veel bass kwijt.

De bijgeleverde QuadBeat 2 in-ear headset is een headset die tot de betere behoort. Geen modelletje om meteen weg te gooien dus. LG laat hiermee zien dat ook de accessoires van hoog niveau mogen zijn.

Gaming

Voor zweterige handpalmen is het plastic aan de achterkant van de G3 wat aan de gladde kant. Een hoesje is zeker aan te bevelen. Oude games zijn niet heel mooi doordat ze vaak onvoldoende rekening houden met de enorme resolutie. Deze grote resolutie heeft ook weer een enorme impact op de benchmarks door de keuze voor een net iets minder snelle GPU.

Specs en Benchmarks

Qua specs lijkt de G3 één van de snellere van dit moment. De Qualcomm chipset bevat een quad-core processor op 2.4GHz, maar het 16GB model dat wij hebben getest moet het wel doen met maar 2GB aan RAM. De 3GB RAM modellen hebben 32GB aan opslagruimte. Deze besparing heeft impact op de benchmarks die wij hebben gemeten.

De meeste benchmarks leggen de G3 maar net boven de prestaties van de LG G2. Zeker wanneer het op gaming aankomt. Het enorme display wordt namelijk aangedreven door een Adreno 330. LG had er goed aan gedaan om voor een chipset met bijvoorbeeld een Adreno 405 te gaan. Die extra ademruimte is gewoon nodig voor het spelen van dikke games.

Android

LG installeert Android 4.2.2 KitKat op de G3. De hele Android ervaring van LG ligt vrij dicht aan het origineel van Google. Toch bevat hij ook wat interessante extra’s zoals Knock Code. Hierdoor is het mogelijk het scherm te laten ontwaken met behulp van een kloppatroon.

Camera

Met 13 megapixels aan de achterkant en 2.1 megapixel voor is de G3 netjes uitgerust. Het bijzondere zit hem echter in de OIS+ Laser Autofocus. Een techniek die ik graag in menig high-end fotocamera terug zou willen zien komen. Ook bij weinig ligt weet deze goed scherp te stellen. Ik heb wat testfoto’s voor je.

Bij bepaalde fotofuncties, zoals picture-in-picture, gooit de camera de resolutie om onbegrijpelijke redenen wel omlaag.

Dat de LG G3 het scherpste scherm heeft dat je op dit moment kunt krijgen zal geen verrassing zijn. Hoe het zit met de rest van de entertainmentfeatures, lees je vandaag op Entert1.nl. Unboxing In de doos van de G3 vinden we weinig verrassingen. Met de QuadBeat 2 levert LG in ieder geval een zeer goede in-ear headset mee. Design Waar Samsung bekend is met haar leer-look, kiest LG voor plastics in een metaal-look. Hoe dan ook, de G3 ziet er erg net uit en ligt prima in de hand. Er is veel aandacht geweest voor de details zoals je…

Overzicht Reviews

Display
Geluid
Gaming

Opsomming: Qua geluid en display is de G3 op dit moment de koploper voor liefhebbers van het mobiel filmkijken. Voor gamers liggen de prestaties net even iets lager en zijn er interessantere smartphones op de markt. Over het algemeen is de LG G3 echter een zeer prettige smartphone om mee te werken. Ook het 16GB model.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
83

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*