Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Jack Reacher: Never go Back (4K HDR)
Jack Reacher Never Go Back Packshot

Review: Jack Reacher: Never go Back (4K HDR)

>Afgelopen jaar kwam de tweede film in de Jack Reacher series uit. Een serie films naar de boeken van de Britse schrijver Lee Child. Het boek One Shot (in het Nederlands: Voltreffer) vormde de basis voor de eerste film in de series terwijl er al weer acht boeken tussen dat deel en Never Go Back zaten.

In Jack Reacher: Never go Back zet Tom Cruise zijn rol als Jack Reacher voort. Dat hij de rol speelt is niet heel vreemd. Hij is ook de producer van de film. Oké, het is wel een tikkeltje vreemd als je de boeken kent. Daar is Jack Reacher een lange vent is van 100 kilo, en dan is Tom Cruise toch best een klein ventje. Maar ach, als je de boeken niet kent maakt het eigenlijk helemaal niets uit. Qua karakter is het wel passend. Jack blijft een oppervlakkig karakter dat in zijn eenvoud de diepgang vindt.

In Jack Reacher: Never go Back start de film met een strak geregisseerde openingsscène die even het karakter en de kwaliteiten van Jack Reacher even op scherp zet. Overigens, er is vrijwel geen verband met de eerste Jack Reacher. Die hoef je dus niet gezien te hebben.

Daarna zien we dat Jack Reacher een afspraak heeft met korporaal Turner (Cobie Smulders – Avengers: Infinity War, How I Met Your Mother) heeft. Eenmaal aangekomen op haar basis, blijkt Turner gevangen te zijn gezet. Jack ruikt een doofpot. Wanneer hij de eerste stappen in zijn onderzoek zet, wordt hem een moord in de schoenen geschoven. Het gevolg is dat zowel Jack als Turner gezocht worden door het leger terwijl ze er achter proberen te komen wat er nou echt aan de hand is. Daarbij komt ook nog eens dat Jack een kind blijkt te hebben. En die dochter is hard nodig in deze Jack Reacher. Zij maakt duidelijk het verschil tussen de twee films die anders toch wel heel erg uitwisselbaar zouden hebben aangevoeld. Bovendien zet Danika Yarosh (Heroes, Shameless) die rol haarscherp neer.

Qua casting is goed geïnvesteerd in de belangrijkste rollen. Zelfs de rol van Generaal Harkness die echt alleen op het einde even in beeld komt, is met Robert Knepper (Prison Break, Homeland) sterk ingevuld.

We keken natuurlijk de 4K versie van Jack Reacher: Never go Back die Paramount echt fantastisch op Blu-Ray heeft gezet. De 4K versie biedt ondersteuning voor 10-bit HDR beelden en die maken met name de donkere scenes in de film een heel stuk spannender en intenser om naar te kijken. Bovendien is het geluid afgemixt in Dolby Atmos.

Extra’s

De 4K uitvoering komt met een Blu-Ray waar de Full HD film op staat en de nodige extra’s. Opvallend genoeg ontbreekt een Ultraviolet code bij de film. De extra’s gaan vooral dieper in op de locatie van de film in Louisiana en de choreografie tijdens de vechtscènes. Weer eens wat anders en erg interessant.

Beschikbaarheid

Jack Reacher: Never go Back is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Afgelopen jaar kwam de tweede film in de Jack Reacher series uit. Een serie films naar de boeken van de Britse schrijver Lee Child. Het boek One Shot (in het Nederlands: Voltreffer) vormde de basis voor de eerste film in de series terwijl er al weer acht boeken tussen dat deel en Never Go Back zaten. In Jack Reacher: Never go Back zet Tom Cruise zijn rol als Jack Reacher voort. Dat hij de rol speelt is niet heel vreemd. Hij is ook de producer van de film. Oké, het is wel een tikkeltje vreemd als je de boeken kent.…

Overzicht Reviews

Cast
Karakters
Verhaal

Opsomming: Het meest lastige aan het karakter van Jack Reacher is zijn oppervlakkigheid als karakter. In deze tweede film die bijna twee uur duurt krijg je in het begin dan ook het gevoel een flashback van de eerste te beleven. Ware het niet dat de rol van zijn dochter in het verhaal de hele boel redt. Hierdoor ontstaat toch weer een spannend geheel waarin het verhaal voldoende lagen bevat om te blijven boeien.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*