Home / Hardware / Review: Attitude One, Saiga. De stille kracht onder je muis

Review: Attitude One, Saiga. De stille kracht onder je muis

>Dit is dan de tweede in de lijn van reviews van Attitude One producten. Vandaag de betrouwbare en comfortabele Saiga.Hoeveel muismatten heb jij al gehad? Van die goedkope plastic dingen die sneller aan je hand dan aan de ondergrond blijven plakken? Nou ik kan je vertellen, ik genoeg. Daarom was ik zeer blij dat ik eens een muismat mocht testen die deze features niet had. Maar goed laten we beginnen. Ik heb de Saiga XL binnen gekregen om te testen, dit is één van de vele maten die Attitude One ter beschikking heeft. Deze muismat heeft een afmeting van 46 cm bij 38 cm. Een flinke jongen dus, en dat is nog niet eens de grootste. Voor de liefhebbers is er zelfs nog een groter formaat van wel liefst 98 cm bij 360 mm.

Unboxing en design

Voor zover je daar van kan spreken. De Siaga zit in een mooi hoge oranje verpakking net zoals veel andere producten van Attitude One. Haal je hem uit de doos dan zit de muismat nog netjes in een folie gewikkeld. Hieronder zie je meteen de muismat liggen bij mij op de woonkamertafel.

 

Dan wat over het design. Zoals je zelf wel kunt zien is dit een mooi neutraal design. Matzwart, met rechts onderin het logo van Attitude One. Ikzelf hou wel van een rustige muismat, het hoeft de aandacht niet te trekken op je bureau. Zeker niet in dit formaat. Gewoon elegant en geen rare poespas.

Materiaal

Wat ik naar vind aan veel muismatten, ook de duurdere gamemuismatten, is dat ze soms plastic gebruiken voor de bovenlaag om de wrijving zo laag mogelijk te houden. Het is dan lastig om je arm zweetvrij te houden. Attitude One heeft gekozen voor een gladde stoffen bovenkant. Het voelt erg zacht en glad aan. Een stoffen bovenkant heeft bij mij wel de voorkeur. De onderkant is van rubber met een schuin patroon van linksboven naar rechtsonder. De onderkant voelt lekker stroef aan en door de kleine figuurtjes in het schuine patroon ziet het er goed uit dat de Siaga niet gaat verschuiven. De Saiga XL is 4 mm dik. Te dik hoor ik sommige al denken, nou niet dus. Waarom niet? Dat leg ik je zo uit. Nog even terugkomen op de dikte. De verschillende varianten van de Siaga hebben namelijk verschillende diktes. Hier een kort overzicht. Wat de afmetingen zijn van de andere Siaga’s zie je onderin deze review en dan ook meteen de adviesprijzen.

Dikte Saiga Small: 2mm
Saiga Medium: 2mm
Saiga Large: 3mm
Saiga XL: 4mm
Saiga XXL: 4mm
Saiga muismat A1

De saiga met de Vintorez om de grootte aan te geven

Gebruiksgemak

Meteen dan maar even terugkomen op de dikte? Dat deze Saiga 4 mm dik is merk je echt niet. De muismat is zo groot dat hij een flink deel van de bureau beslaat. Bij ligt hij, zoals op de foto, al meteen aan het begin van mijn bureau, mijn arm leunt meteen op de muismat en niet eens op mijn bureau. De twee kleinste varianten zijn 2 mm dik en daar zal je wel op zowel de muismat leunen als op het bureau. Dikte is dan wel een belangrijk punt. Nu mijn punt gemaakt te hebben door naar hoe de muismat bevalt. Misschien dan toch één puntje. Door de dikte en de grootte moet je wel een groot bureau hebben, de muismat kun je door de dikte niet echt heel goed onder je toetsenbord schuiven. Maar dan moet je maar een kleinere kopen! Dit formaat bevalt mij prima.

De Siaga bevalt mij overigens prima. Ik heb meerdere muizen erop getest en ik heb geen verspringingen of andere rare dingen kunnen ontdekken. De bovenkant is van stof en dat houd je arm en hand lekker zweetvrij en je krijgt geen pijn aan je arm omdat de muismat ook nog eens zacht is. De muis vliegt lekker op de mat heen en je hebt weinig wrijving. Wel wat meer dan met een plastic, of gedeeltelijk plastic, muismat maar dat is zo miniem. En qua comfort levert het zoveel op. Op de foto is trouwens al een sneak peak te zien van de Attitude One muis Vintorez. Deze review zal volgende week worden geplaatst!

Moet je hem kopen?

Ik heb met meerdere muismatten gewerkt van diverse grote bedrijven die al een flinke naam hebben opgebouwd in de industrie en daar betaal je ook voor. Voor dit formaat haal je nog niet eens een medium muismat van bijvoorbeeld Razor, Steelseries, Logitech of Roccat. Dit formaat kost €14,99, een gemiddelde muismat van de genoemde bedrijven kosten al snel tussen de €15-€30. Check de vergelijkingssites maar. Dus hou je van een elegant design, hou je van een zachte ondersteuning van je arm en wil je zeker voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en keuze genoeg hebben tussen 6 versies van de Saiga? Dan zeg ik ja. Hieronder de formaten en prijzen van de andere versies.

Saiga Small: 260x220mm       
Saiga Medium: 320x270mm
Saiga Large: 380X300mm
Saiga XL: 460X380mm
Saiga XXL: 980x360mm

Attitude One, Saiga Gaming Surface – Small (Zwart) 260x220mm 6,99
Attitude One, Saiga Gaming Surface – Medium (Zwart) 320x270mm 8,99
Attitude One, Saiga Gaming Surface – Medium (Oranje) 320x270mm 9,99
Attitude One, Saiga Gaming Surface – Large (Zwart) 380X300mm 11,99
Attitude One, Saiga Gaming Surface – XL (Zwart) 460X380mm 14,99
Attitude One, Saiga Gaming Surface – XXL (Zwart)980x360mm 23,99

Wil je alle specs over de verschillende muismatten, hoe zwaar ze wegen enz? Check dan de site van Attitude One.

Dit is dan de tweede in de lijn van reviews van Attitude One producten. Vandaag de betrouwbare en comfortabele Saiga.Hoeveel muismatten heb jij al gehad? Van die goedkope plastic dingen die sneller aan je hand dan aan de ondergrond blijven plakken? Nou ik kan je vertellen, ik genoeg. Daarom was ik zeer blij dat ik eens een muismat mocht testen die deze features niet had. Maar goed laten we beginnen. Ik heb de Saiga XL binnen gekregen om te testen, dit is één van de vele maten die Attitude One ter beschikking heeft. Deze muismat heeft een afmeting van 46 cm bij…

Overzicht Reviews

Design
Materiaal
Comfort
prijs-kwaliteitsverhouding
Aantal versies/formaten

Eindscore

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
92

Over Kevin Krechting

Al een tijdje hoofdredacteur van deze site, maar daarnaast schrijf ik toch ook nog graag wat voor gadgetgear.nl. Je moet je interesses wel breed houden natuurlijk. Mijn expertise ligt in het reviewen van games en gamehardware. De platforms waar ik op game zijn de Playstation 3 & 4 en de PC. Daarnaast ben ik ook bezig met mobile gaming. U zult me dan ook veel binnen deze categorieën vinden op Entert1!

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*