Home / TV & Films / Blu-Ray & DVD / Review: Assassin’s Creed (Blu-Ray)

Review: Assassin’s Creed (Blu-Ray)

>Assassin’s Creed vertelt ons al jaren het verhaal over een groep assassijnen (Ismaëlitische sekte) die het opnemen tegen de tempeliers. Niet zo zeer vanuit het verleden, maar vooral vanuit de toekomst.

Michael Fassbender speelt de rol van Cal Lynch. Een ter dood veroordeelde man die zijn vrouw heeft omgebracht. We zien hoe hij zijn fatale injecties krijgt en… wakker wordt in een soort kliniek. Hij is ineens in Madrid. In een kantoor van de Abstergo corporatie. Hij is van Death Row geplukt omdat hij een verre afstammeling is van de assassijnen. Abstergo is echter een bedrijf dat wordt gerund door de tempeliers.

In het gebouw staat de Animus. Een apparaat dat op basis van het DNA van Cal, herinneringen van een vroege assassijn kan oproepen. De tempeliers zijn namelijk op zoek naar het Appel en Cal kan daarin weleens de oplossing bieden. Zijn herinneringen kunnen aanwijzen waar de appel is.

In de games krijgt de persoon in de Animus zelf de controle over het verloop van het verhaal. In de film is dat heel anders. Daar zien we alleen maar hoe Cal de herinneringen beleeft. Maar invloed lijkt hij niet te hebben. Eigenlijk is de film dus realistischer dan de gameserie…. Oeps…

Ook is het animus effect in de games weg. De mist die delen van de stad bedenkt die nog ontbreken uit de herinneringen is er bijvoorbeeld niet. Daarnaast is het hele plaatje meteen zichtbaar in plaats van een stad die zich steeds opbouwt.

Hoewel de film op veel punten aardig afwijkt van de gameserie, valt er toch ook wel weer wat goeds te vertellen. Vooral de actiescenes steken goed in elkaar en het hele feerunnen of parcours zit er goed in. De film speelt zich lekker vlot af en grafisch is het tot in de puntjes verzorgd. Het is dus meer de aansluiting met de games die niet helemaal goed tot stand komt.

Qua acteerwerk valt ook niet echt te klagen. Oké, het karakter Cal is niet echt indrukwekkend. Fassbender doet zijn best er wat van te maken, maar het is zijn rol als de vroegere Aguilar waar hij echt wat van zichzelf kan laten zien. Ook de andere karakters lijken lekker in hun rol te zitten.

Extra’s

Qua bonusmateriaal richt het schijfje van Fox zich echt helemaal op de fan. Naast veel verwijderde scenes, gaat het team vooral dieper in op hoe de film tot stand is gekomen en de wereld van de assassijnen.

Beschikbaarheid

Assassin’s Creed is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Assassin’s Creed vertelt ons al jaren het verhaal over een groep assassijnen (Ismaëlitische sekte) die het opnemen tegen de tempeliers. Niet zo zeer vanuit het verleden, maar vooral vanuit de toekomst. Michael Fassbender speelt de rol van Cal Lynch. Een ter dood veroordeelde man die zijn vrouw heeft omgebracht. We zien hoe hij zijn fatale injecties krijgt en… wakker wordt in een soort kliniek. Hij is ineens in Madrid. In een kantoor van de Abstergo corporatie. Hij is van Death Row geplukt omdat hij een verre afstammeling is van de assassijnen. Abstergo is echter een bedrijf dat wordt gerund door…

Overzicht Reviews

Cast
Verhaal
Actie

Opsomming: Filmgames zijn helemaal in. Eerder zagen we al Warcraft en ook Resident Evil is bijna niet uit de bios weg te slaan. Net als Resident Evil is het hier en daar echt compleet mis gegaan in de vertaling van de game naar de film. Wat overblijft is wel een enorm goede sci-fi film, maar ook een film waar je als speler van de games hier en daar wat vraagtekens bij mag hebben. Ach, ik heb twee uur lang genoten…

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!
77

Over Arjan Olsder

Arjan kennen we van GadgetGear.nl, maar tikt ook graag een stukje mee aan Entert1.

Reageren

Jouw e-mail adres zetten we niet online.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*